Letos proběhl již pátý ročník projektu Safety Road. Veletrhu se zúčastnilo na tisíc studentů
Foto: Policie ČR
Zajímavosti

Ústecký kraj - V letošním roce proběhl již 5. ročník úspěšného projektu SAFETY ROAD. Veletrhu se během tří dnů zúčastnilo na tisíc studentů. Záštitu nad tímto projektem převzal ředitel služby dopravní policie Policie ČR plk. Ing. Tomáš Lerch.

Projekt je finančně podpořen Evropskou unií Interreg V A/2014-2020, projekt EU číslo 100 253 277 - Zlepšení bezpečnosti v česko-saském příhraničí pomocí koordinované práce s veřejností. Akce se zúčastnili i naši projektoví partneři z Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje a ze saské policie, konkrétně Policejního ředitelství Chemnitz a Policejního ředitelství Zwickau.

1809safetyroad2

Foto: Policie ČR

V průběhu tří dnů z 11.-14.9.2017 byl ve dvou městech Ústeckého kraje, a to v Kadani a Ústí nad Labem, realizován projekt s názvem SAFETY ROAD – prevence pro mladé řidiče. Hlavními partnery bylo Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje, Krajský úřad Ústeckého kraje a Ministerstvo dopravy – BESIP. Jedná se již o pátý ročník úspěšného projektu, během kterého jsou osloveny stovky mladých lidí ve věku 17-19 let.

1809safetyroad3

Foto: Policie ČR

Mladých lidí, kteří již buď jsou držiteli řidičského průkazu, nebo jimi do budoucna budou. Z policejních statistik vyplývá, že Ti, co vlastní řidičák zhruba dva roky, tak se ze 30 procent stávají viníky dopravních nehod. V každém roce je tento projekt postaven tragické dopravní nehodě, při které zemřeli mladí lidé. Bohužel i v letošním roce jsme jich zaznamenali celou řadu. Rovněž letos byl tento projekt povýšen o nezastupitelnou část a opět jsme oslovili Krajské ředitelství Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje a Zdravotní záchrannou službu Ústeckého kraje. Tato volba se již v loňském roce ukázala jako velice správná a kruh Integrovaného záchranného systému tím byl uzavřen. Jedná se o nezastupitelné tři složky IZS, které se na místech tragických nehod denně setkávají.

Veletrhu se v průběhu tří dnů zúčastnilo na 1 000 studentů středních škol, gymnázií a učilišť z Kadaně a Ústí nad Labem. Z akce odcházeli s mnoha zážitky, kdy si mohli vyzkoušet trenažér na motocykl a motorové vozidlo, brýle simulující stav pod vlivem alkoholu a pod vlivem drog, simulátor nárazu v 30km rychlosti a otočný simulátor. Ze zpětné vazby byla akce studenty velmi pozitivně vnímána a atmosféra v sále nasátá emocemi ve studentech zanechala hluboký dojem.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru