Prevence tak trochu jinak: Děti i seniory proškolí zábavnou formou Vlasta Vébr a Michaela Marková
Vlasta Vébr a Michaela Marková
Zajímavosti

Most - Projekt Prevence tak trochu jinak, který v říjnu odstartuje v Mostě, je i v letošním kalendářním roce financovaný z dotace poskytnuté Statutárním městem Most. Určen je mosteckým předškolákům, školákům ale i seniorům.

Interaktivní divadelní preventivní představení je připraveno pro 10 mateřských školek, 13 základních škol a pětkrát bude určeno také seniorům. Mateřinky mají v letošním roce největší zájem o téma Kontakt cizí osobou. U základních škol je velký zájem o Internetovou kriminalitu, Alkohol a cigarety a téma Šikana. Slovo prevence může většinou znít jako poučování, ale Divadlo VeTři a její dva aktéři, Michaela Marková a Vlasta Vébr, se snaží o prevenci zábavnou divadelní formou.

2909prevence2

Michaela Marková a Vlasta Vébr

„Velký zájem ze strany mateřinek, základních škol i seniorů jasně říká, že se jim to daří,“ říká Vlasta Vébr s tím, že jde o interaktivní divadelní preventivní představení, které do děje vtáhne samotné aktéry a budou průběh představení moci ovlivnit.

„Nic se přítomným nezakazuje a nepřikazuje, naopak většinou divákům nastavujeme zrcadlo a oni se pak sami ve scénkách vidí,“ dodává principálka Divadla VeTři Michaela Marková. Na své si přijdou ale i senioři v Mostě, protože i pro ně má Divadlo VeTři preventivní představení, například na téma Domácí násilí nebo Jak se naučit říkat NE.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru