Zahraniční studentky se rády vrací do Mostu. Podívat se přijela Beatriz z Chile a Ayako z Japonska
Zdroj: www.kr-ustecky.cz
Zajímavosti

Most - Na Vyšší odborné škole ekonomické, sociální, zdravotnické, Obchodní akademii, Střední pedagogické škole a Střední zdravotnické škole se pravidelně vzdělávají zahraniční studenti, kteří do České republiky, resp. do Mostu přijíždí v rámci Hostitelského programu AFS.

První studentku Beatriz z Chile přijala škola před čtyřmi roky. Studovala v 1. ročníku oboru Pedagogické lyceum. Po ročním pobytu v Mostě se vrátila na svoji střední školu do Chile a po maturitní zkoušce studuje na univerzitě obor Eko-turismus. Po čtyřech letech přijela mosteckou školu navštívit a setkala se s většinou pedagogů, kteří ji učili. Také se zúčastnila setkání své bývalé třídy, jejíž studenti jsou nyní vysokoškoláci. „Nejvíc vzpomínám na vodácký a lyžařský kurz, které nejsou součástí vzdělávání v Chile a také na hodiny českého jazyka,“ vzpomíná studentka.

Ve školním roce 2016/2017 v hostitelské rodině pobývala Japonka Ayako. Chodila do 3. ročníku pedagogického lycea. Tato studentka přerušila středoškolské studium v Japonsku, obor Architektura. „Přiletěla jsem na víkend, moje bývalá třída má maturitní ples. V Japonsku maturitní plesy nemáme. Vrátila jsem se po roce, abych mohla být opět součástí své třídy a získala šerpu maturanta. Je to mimořádný zážitek, mám velkou radost,“ uvádí Ayako.

0603studenti2

Zdroj: www.kr-ustecky.cz

V tomto školním roce se v 1. ročníku oboru Pedagogické lyceum vzdělává Thajka jménem Muk. V rámci Dne jazyků na základních školách představila thajský jazyk a kulturu své země žákům 9. tříd. Nejvíce se líbil thajský tanec, který ukázala na přání žáků.

„Přítomnost zahraničních studentů vždy obohatí žáky a studenty školy nejenom jazykově. Žáci školy mají příležitost konverzovat v cizích jazycích o věcech každodenního života. Naopak naši žáci jsou pro zahraniční studenty dobrými průvodci českého jazyka a naší kulturou,“ uvedla zástupkyně ředitele mostecké školy Soňa Valušková.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru