ČR - „Odhoďte starosti všedního dne a pojďte se s námi skvěle bavit! Sladká vzpomínka pro rodiče i prarodiče, ale i rozpustilý příběh pro jejich potomky,“ láká nakladatelství Kniha.je, které vydalo druhý počin spisovatelky Šárky Rosové Váňové s názvem Moje dětství na draka, na homepage tohoto titulu.

A je to tak, kniha je skvěle napsaná, čte se takzvaně jedním dechem a starší ročníky přitom zavzpomínají na své dětství v sedmdesátých a osmdesátých letech minulého století, které by se dnešním dětem jistě zdálo velmi kontroverzní.

Šárka Rosová Váňová je rodačka z Litvínova. Působila jako moderátorka TV Dakr a vysílala na Rádiu Agara. Byla moderátorkou Českého rozhlasu, je autorka pořadů Mazlíci a Mikrofórum. Nyní je blogerkou, příležitostnou dabérkou, nahrává rozhlasové spoty a čte komentáře.



Má ráda děti, manžela, přírodu a zvířata. Od dětství se snaží bránit vše slabé a pomáhat zvířatům v nouzi. Miluje svůj dům a zahrádku v malé obci na Litoměřicku, kde nyní s rodinou žije a kde čerpá sílu do dalších dnů. I přes složitost současné doby věří, že vše, čím si procházíme, není zbůhdarma a má nás někam posunout. Šárka v tom má jasno: „Kdysi mi jeden starý pán v parku řekl - Vy moc dobře víte, proč jste na světě, a jaké máte poslání. V tu chvíli jsem zrovna visela hlavou dolů v kašně a zachraňovala topící se mladé vrabce“.

Zcela logicky v její autobiografii Moje dětství na draka rozpoznáte prostředí měst Mostu a Litvínova a jejich okolí. Jaké vlastně bylo dětství v roce 1973? O Vitacitu, Pedru, tevizních hlasatelkách, tranďáku či úžehu kvůli mrkváčům se dozvíte na výpravě do nelehkého dětství malé Šárky, které osud přinesl nejen tuhle neopakovatelnou dobu s pionýrskými šátky a rozebranými tranzistory, ale také hubatou pracovitou maminku, a tatínka, ke kterému můžete přiřadit postupně úplně každou vlastnost, která vás napadne!

Šárku budete v knize provázet dětstvím od školky až po první kroky na internátu, pohledem dítěte, ale rozumem dospělého, v příběhu psaným s velkým humorem, lehkostí a otevřeností.

„A prosím, nejíst a nepít u toho! Neb humor tu na čtenáře skočí nečekán a nezván a poprskat si tak pěknou knížku není vhodné,“ radí na homepage knihy.

Kupte si knihu v předprodeji výhodněji a bez poštovného

Využijte mimořádnou nabídku objednávky knihy ještě před jejím vydáním, za zvýhodněných podmínek, levněji o 60 korun a bez poštovného. Až do 6. června si můžete knihu objednat jen za 189 korun. Kniha vám bude dodána do 10 dnů po skončení předprodeje. Knihu objednávejte zde: https://kniha.je/mojedetstvinadraka/

Co o knize napsali:

„Autorka píše s neuvěřitelnou lehkostí a humorem. Velice oceňuji krátké, leč úderné věty a kratičké kapitoly. Moje dětství na draka se díky tomu dá číst všude – doma u kávy, v tramvaji i v čekárně u lékaře. Je to knížka, která bude skvělým společníkem na cesty a která Vám spolehlivě přivolá dobrou náladu. Ač jsem se narodila těsně před Sametovou revolucí, a dobu, kterou autorka popisuje, už jsem tudíž nezažila, knížka mě velice bavila. Proto si myslím, že ji ocení starší i mladší ročníky. „Moje dětství na draka“ je zkrátka taková rozpustilá jednohubka a pohlazení pro duši.“

„Ač jsem se narodila těsně před Sametovou revolucí, a dobu, kterou autorka popisuje, už jsem tudíž nezažila, knížka mě velice bavila. Proto si myslím, že ji ocení starší i mladší ročníky. „Moje dětství na draka“ je zkrátka taková rozpustilá jednohubka a pohlazení pro duši.“

„Knížku Šárky Rosové Váňové velice doporučuji. Všem, kteří chtějí zavzpomínat na staré časy, a také všem, kteří se chtějí dozvědět, jak to kdysi bylo. Za mě jednoznačně výborné počtení a doufám, že tímto literárním dílkem autorka nekončí. Koneckonců knih, u kterých by se člověk mohl smát nahlas, je jako šafránu.“

„Zábavná i dojemná kronika dětství v socialismu. Rozpustilé vzpomínky bloggerky Šárky Rosové Váňové zpracované v příběhu, který začíná v roce 1973 a končí v závěru roku 1981. Od školky až po odjezd na internát. Zábavná sonda do minulého režimu, která nezklame starší ani mladší ročníky. Jaké bylo vyrůstat v době, která neznala mobilní telefony, natož aby znala internet?“

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru