Most se zapojil do soutěže Hejbni s elektrem. Soutěžit se bude o největší množství odevzdaných spotřebičů
Zdroj: Mostecké listy
Zajímavosti

Most - Statutární město Most se zapojilo do soutěže s názvem Hejbni s elektrem pro lepší život, kterou vyhlásil kolektivní systém pro sběr a recyklaci vysloužilých elektrospotřebičů Elektrowin. Jedná se o první ročník této akce, jenž byl zahájen 1. dubna letošního roku, výsledky organizátoři vyhodnotí po jeho skončení 31. března 2019.

Zapojená města budou soutěžit o největší množství elektrospotřebičů odevzdaných prostřednictvím svých sběrných dvorů. Soutěží se ve třech kategoriích a vítězná města obdrží finanční odměnu. První kategorie je určena statutárním městům s počtem obyvatel do 90 000, druhá nad 90 000 obyvatel a třetí kategorií je takzvaný Skokan roku. Kritériem hodnocení je hmotnost odevzdaných elektrospotřebičů přepočtená na jednoho obyvatele města.

Odevzdáním elektrospotřebiče do sběrného dvora občané aktivně přispívají k ochraně životního prostředí. Elektrospotřebiče nepatří do běžných kontejnerů na komunální odpad jednak proto, že jsou v nich nebezpečné látky, které je potřeba z nich šetrně odstranit a dále z toho důvodu, že obsahují 90 % recyklovatelného materiálu, který může být následně využit jako druhotná surovina.

Za loňský rok odevzdali občané města Mostu na sběrný dvůr přes 130 tun elektrospotřebičů, což představuje téměř 2 kg na každého obyvatele. Budeme velice rádi, pokud budou občané i nadále odevzdávat elektrospotřebiče do sběrného dvora a věříme, že se jeho množství bude postupně zvyšovat.

Autor: Lenka Růžičková

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru