Hákové kříže, šibenice. Centrum Žatce se vrátilo do druhé světové
Žatecké náměstí je připraveno na natáčení. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Žatec - Hákové kříže, šibenice, vojáci v německých uniformách. Centrum Žatce jakoby se vrátilo v čase, konkrétně do období druhé světové války. Filmaři tu začali natáčet válečný snímek Jojo Rabbit.

Náměstí Svobody v Žatci obsadila dnes v dopoledních hodinách americká produkce. Vše tu připomíná krušné doby tehdejšího Protektorátu. Z oken visí vlajky s hákovým křížem, na tabulích obchodů se skví německé nápisy. Herci i komparzisté mají na sobě dobové oblečení, na náměstí stojí historická vozidla. Dominantou je pak samotná šibenice.

Pokud se zrovna netočí, přihlíží přípravám jednotlivých scén filmového štábu zvědaví kolemjdoucí. Než padne klapka, musí natáčecí prostor opustit. Na vše dohlíží filmová ochranka.

Z centra města muselo zmizet vše, co jen trochu připomíná současnost, tedy odpadkové koše, lavičky, či květiny. Náměstí je neprůjezdné. O dopravních omezeních souvisejících s natáčením filmu jsme psali zde.

Film Jojo Rabbit

Podle webových stránek fandimefilmu.cz nepůjde o klasický válečný film. Hlavním hrdinou je desetiletý chlapec v době války, jeho imaginárním přítelem je Adolf Hitler – ale Hitler v dětské fantazii, tudíž viděný dětsky naivníma a idealizujícíma očima. Tuto imaginární postavu má podle webu hrát sám režisér filmu Taika Waitity, což je autor například filmu Thor: Ragnarok.

Hlavní hvězdou ale má být někdo jiný, a to matka desetiletého hlavního hrdiny, již bude hrát slavná Scarlet Johansson. Natáčet se bude na náměstí Svobody i dalších náměstích a ulicích v centru Žatce  zhruba do první poloviny července.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru