Most -  Román Gymnázium z pera doktora filozofie Václava Budinského vychází už podesáté. Poprvé vyšel tajně v období totality jako samizdat v počtu čtyřiceti výtisků. Dvakrát vyšel v největším českém nakladatelství Euromedia.

Jedná se o unikátní dílo, které spojuje nadčasové, humorně prezentované otázky dospívání a středoškolského studia s reálnými postavami a silnými autobiografickými prvky. Nechybí ani dobové fotografie starého i nového Mostu a fotografie z rodinného alba spisovatele. Autor také neopomněl doplnit knihu o informace o historii města, ke které neodmyslitelně patří uhlí a samozřejmě i o současné podobě místního gymnázia. Připojil i doporučení, co v Mostě a jeho okolí stojí za návštěvu.

Křest románu Gymnázium se uskuteční v Divadle rozmanitostí v Mostě dne 25. září od 17 hod a vy můžete být u toho.

Součástí křtu bude i setkání absolventů Gymnázia Most a zakladatelů „Klubu přátel mosteckého gymnázia". Všichni účastníci křtu se mohou těšit nejen na osobní setkání s autorem, ale také na kulturní program a četby ukázek z románu z úst herců mosteckého divadla. Knihu si budete moci na místě zakoupit pouze za výrobní cenu 100,- Kč a nechat si ji podepsat.

PhDr. Václav Budinský

PhDr. Václav Budinský, spisovatel, básník, malíř, publicista a konzultant, vystudoval filozofickou fakultu UK, kam se po letech vrátil jako vysokoškolský učitel. Zabýval se problematikou způsobu života se speciálním zaměřením na humor, gastronomii, erotiku a možnosti ovlivňování pocitů, nálad a hodnotových orientací.

Založil vědu humorologii a také bubuismus, který je definován jako souhrn netradičních vědních disciplín, jako specifický přístup k realitě a jako koncepce originálního způsobu života.

Jedná se o zvláštní systém propojující realitu, originální mystifikace a recese, který si zažertoval i se svým tvůrcem, který za totality vydával každoročně několikastránkové bubuistické blahopřání k novému roku pro své známé a studenty. Jednou ho však nějaký „dobrák“ poslal na Ústřední výbor Komunistické strany Československa, kde vzbudilo velký rozruch. Vedoucí oddělení vysokých škol zavolal děkanovi a zakladatel bubuismu na fakultě ihned skončil.

Po odchodu z fakulty do roku 1989, a ještě krátce po té, se živil jako umělec ve svobodném povolání v oboru mluvené slovo. V současné době mimo psaní knih, kterých vydal již více než sedmdesát, působí jako konzultant v oboru marketingu, efektivní komunikace a kreativní metodologie a také jako autor řady projektů. Je spoluzakladatelem firmy TopLiveCzech, která se zabývá špičkovou gastronomií a uvedla do života systém hodnocení luxusních restaurací zlatými lvíčky. Založil i Ústav pro gastronomii a regionální produkty.

Z jeho rozsáhlé tvorby vzbudily tituly věnované humoru a také Slovník štěstí a pohody. V této publikaci nabízí netradiční způsoby překonání stresu a optimální cestu k psychické vyrovnanosti. Podobným cílům má sloužit i kniha Obrazy pozitivní energie, která vznikla ze120 olejomaleb. Jedná se o část velkého projektu, v rámci kterého dostanou svůj nepostradatelný prostor i slova.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru