Podnikatelské soutěže v Ústeckém kraji ovládla zdravá výživa a IT služby
Zleva: Martin Šotka ze společnosti Shotty, Karolina Holednová z Good Sailors a Jan Semrád z TFP Interiér. Zdroj: www.firmaroku.cz
Zajímavosti

Ústecký kraj - Odbornou porotu v Ústí nad Labem nejvíce zaujala Zdeňka Šrédlová, která má e-shop se zdravou výživou a poradnu zdravého životního stylu. Mezi firmami bezkonkurenčně bodovala společnost Good Sailors poskytující služby v oblasti IT konzultací a vývoje aplikací.

Vítězná živnostnice Zdeňka Šrédlová se dovedla prosadit se zdravou výživou. „K podnikání jsem se s kolegyní dostala jako mnoho žen na mateřské dovolené. Během prvního roku s našimi dcerkami jsme na sobě obě pocítily potřebu seberealizace a touhu vzít život do svých rukou,“ komentovala Zdeňka Šrédlová. Zkoušely různé možnosti a vždy skončily u zdravého jídla, které pro ně se začátky příkrmů u dětí bylo na prvním místě. Vymyslely obchodní model založený na principu dropshippingu, který v segmentu potravin doposud nefungoval. V e-shopu prodávají produkty zdravé výživy včetně biopotravin, přírodní kosmetiku a ekologickou drogerii, doplňkově také kuchařky se zdravými recepty. Vyberou si zde lidé, kteří vyznávají zdravou stravu obecně, ale také lidé s různými dietami či zdravotními omezeními. V nabídce zákazníci najdou téměř 1500 produktů zdravé výživy, přes 500 produktů přírodní kosmetiky, 50 produktů ekologické drogerie a 20 titulů kuchařek či časopisů o zdravém životním stylu.

„Porota hodnotila pozitivně nejen záměr a nápad, ale i to, že si maminky na mateřské dovolené dakázaly vyjednat velmi dobré podmínky se svými obchodními partnery. A zvolily si také dobrý název – dvekukurice.cz,“ okomentovala volbu poroty jeden z jejích členů Jana Měchurová z České spořitelny.

Stříbro v Ústí vybojovala kadeřnice Iveta Vogelová, která dělá mimo jiné 3D střihy. Bronzovou příčku obsadila Janka Kovandová, která se už více než 25 let věnuje cukrářské výrobě.

1309firmaroku2

Zleva: Janka Kovandová, Zdeňka Šrédlová a Iveta Vogelová. Zdroj: www.firmaroku.cz

Mezi firmami suverénně zvítězila společnost Good Sailors. Firma realizovala různé projekty pro velké i malé firmy v České republice. Pak přišel nový programátor, který je na invalidním vozíku. „Napadlo nás, že by bylo skvělé propojit podnikání a podporu hendikepovaným. Jak to dopadlo? Skvěle! Máme za sebou více než 100 IT projektů pro nejvýznamnější společnosti v Česku a naše služby rozšiřujeme pomalu i mimo svět nul a jedniček,“ sdělila manažerka společnosti Karolina Holendová. Mezi úspěšné projekty, na které je společnost hrdá, patří například Holky z kanclu – virtuální asistentky, které mohou na dálku pomoci s jakoukoliv administrativou nebo Disway.org – sociální síť pro hendikepované cestovatele. Většina zaměstnanců pracuje vzdáleně, firma má za 16 let své existence propracovaný systém spolupráce na dálku. S projektem Disway se společnost dostala na seznam největších evropských inovátorů v sociální oblasti vyhlašovaný Financial Times a Googlem.

„Unikátní projekt, který propojuje hendikepované lidi v oblasti IT. Zaměstnanci dělají práci, která jim dává smysl a ze svého hendikepu udělali přednost. Firma se zároveň angažuje v oblasti životního prostředí,“ zhodnotil volbu člen poroty Pavel Dočkal z Vodafone Czech Republic.

Druhé místo obsadila společnost Shotty, která provozuje v Děčíně hotel s restaurací. Třetí místo získala společnost TFP Interiér, která se věnuje rekonstrukcím a optimalizacím energetické náročnosti budov.

V každém kraji je také vyhlašován vítěz kategorie Vodafone Odpovědná firma roku 2018. Tuto cenu uděluje společnost Vodafone Czech Republic ve spolupráci s Nadací Vodafone. V Ústeckém kraji společně vyhlásily jako nejodpovědnější společnost Good Sailors s.r.o.. „Společnost působí již 16 let v oblasti IT a propojuje podnikání a podporu osob se speciálními potřebami. V regionu patří mezi významného zaměstnavatele osob ze znevýhodněných komunit. Spolupracují například i s vysokými školami a Inovačním centrem Ústeckého kraje. V oblasti životního prostředí se účastní mimo jiné i s Národním parkem České Švýcarsko pravidelných úklidů,“ okomentovala volbu Adriana Dergam, ředitelka korporátní komunikace a společenské odpovědnosti, Vodafone Czech Republic.

Hlavním partnerem podnikatelských soutěží je společnost EUROVIA CS. Její tisková mluvčí Iveta Štočková k vyhlašování krajských vítězů doplnila: „Ve všech regionech České republiky ročně realizujeme několik stovek velkých i malých projektů na dálnicích, silnicích, železnicích, tramvajových tratích, náměstích, mostech, a pomáháme tak podnikatelskému prostředí k rychlejšímu a pohodlnějšímu spojení s jejich zákazníky a obchodními partnery. Všechny naše činnosti dokážeme v odpovídající kvalitě a daném termínu realizovat díky našim lidem, a to již více jak 65 let. Naši zaměstnanci jsou naším největším bohatstvím. Kde pracujeme, tam také žijeme.“

Vítězové krajského kola se stávají zároveň celorepublikovými finalisty. Slavnostní vyhlášení celostátních výsledků soutěží Vodafone Firma roku 2018, Česká spořitelna Živnostník roku 2018 i Vodafone Odpovědná firma roku 2018 se uskuteční 12. prosince na pražském Žofíně.

Vodafone Firma roku 2018 Ústeckého kraje:

  • 1. Good Sailors s.r.o. – poskytování služeb v oblasti IT (Děčín)
  • 2. Shotty s.r.o. – provoz hotelu s restaurací (Děčín)
  • 3. TFP Interiér s.r.o. – rekonstrukce a optimalizace energetické náročnosti budov (Rumburk)

Česká spořitelna Živnostník roku 2018 Ústeckého kraje:

  • 1. Zdeňka Šrédlová – e-shop se zdravou výživou (Most)
  • 2. Iveta Vogelová – kadeřnictví (Ústí nad Labem)
  • 3. Janka Kovandová – výroba dortů, zákusků a svatebních koláčů (Libouchec)

Vodafone Odpovědná firma roku 2018 Ústeckého kraje:

Good Sailors s.r.o. – poskytování služeb v oblasti IT (Děčín

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru