Nadace Unipetrol předala studentům stipendia ve výši 1,8 milionu. Jsou mezi nimi i mladí hokejisté
Jiří Šlégr a Katarzyna Woś při předávání stipendií. Foto: Unipetrol
Zajímavosti

Litvínov - Nadace Unipetrol předala studentům středních a vysokých škol stipendia na podporu jejich vzdělávání pro letošní školní rok. Předávání se uskutečnilo přímo ve výrobním areálu Unipetrolu v Záluží u Litvínova za účasti členů správní rady nadace a hostů - Livie Klausové, předsedkyně Nadačního fondu manželů Livie a Václava Klausových, a Jířího Šlégra, generálního ředitele HC Verva Litvínov.

Mezi podpořenými studenty bylo také pět studentů z dorosteneckého hokejového týmu HC Verva Litvínov a jedenáct vysokoškolských studentů zvolených ve spolupráci s Nadačním fondem manželů Livie a Václava Klausových. Celkem bylo předáno 48 stipendií, z toho 25 stipendií středoškolským a 23 vysokoškolským studentům, v celkové hodnotě 1 810 000 korun.

Druhý ročník stipendijního programu vyhlásila Nadace Unipetrol letos v dubnu a uzávěrka přihlášek se uskutečnila 15. července 2018. Porota, složená ze zástupců Nadace Unipetrol, VŠCHT Praha, Unipetrolu a Unipetrol výzkumně-vzdělávacího centra (UniCRE) při výběru zohledňovala nejenom studijní prospěch, ale také mimoškolní aktivity jednotlivých uchazečů, jejich angažovanost v dalších projektech nadace, pracovitost a výsledky v chemických olympiádách a studentských konferencích.

2509unipetrol2

Předávání stipendií Nadace Unipetrol pro školní rok 2018/19. Foto: Unipetrol

“Podpora talentovaných a pracovitých studentů je pro naši nadaci prioritou. Spíš vyhovíme menšímu počtu žadatelů, ale s jistotou, že se jedná o ty nejlepší, kteří se přírodním vědám, a hlavně chemii, budou věnovat naplno. Také chceme oceňovat studenty se sportovním talentem, a proto jsme ve spolupráci s HC Verva Litvínov vybrali pět mladých dorostenců, kteří mají správný tah na branku, nejen v hokeji, ale i ve škole,“ uvádí Tomáš Herink, člen správní rady Nadace Unipetrol.

Předáním stipendií však spolupráce nekončí. Nadace pečlivě sleduje rozvoj všech podpořených studentů, a to nejenom jejich studijní výsledky, ale také jejich zapojování do speciálních projektů nad rámec školy. „Sledujeme rozvoj podpořených studentů, jejich angažovanost a ty nejlepší chceme podporovat dlouhodobě. Pomáhá nám v tom přímá spolupráce se středními školami i s jednotlivými pedagogy,“ dodává Tomáš Herink.

2509unipetrol3

Julie Růžičková se studenty přebírající stipendium. Foto: Unipetrol

Mezi čestnými hosty, kteří se slavnostní akce účastnili, byla paní Livia Klausová, předsedkyně Nadačního fondu manželů Livie a Václava Klausových, a předseda Jiří Šlégr, generální ředitel HC Verva Litvínov. Osobně také studenty na místě podpořil i vědec a popularizátor chemie Michael Londesborough, který je tváří nadace a ambasadorem skupiny Unipetrol.

„Každá nadace má své zaměření, které ji občas může limitovat. I proto jsme rádi spojili síly s Nadačním fondem manželů Livie a Václava Klausových a dokázali jsme společně objevit nové talenty,“ vysvětluje Julie Růžičková, ředitelka Nadace Unipetrol, která doplňuje: „Cílem nadací a nadačních fondů je pomáhat. Nástroje k dosažení cíle však mají odlišné, a proto by měly umět spolupracovat.“ Nadační fond manželů Livie a Václava Klausových se v rámci stipendijního programu zaměřuje na studenty, kteří se nacházejí v ekonomicky tíživé situaci bez ohledu na studijní výsledky, prospěch a studijní cíle. Na proti tomu Nadace Unipetrol podporuje studenty s výborným prospěchem, s mimořádným talentem a s jasnou orientací na přírodní vědy.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru