Novorozencům zpříjemní pobyt na ústecké neonatologické klinice háčkované chobotničky
Foto: Krajská zdravotní
Zajímavosti

Ústí nad Labem - Neonatologická klinika Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., získala v úterý padesát háčkovaných chobotniček pro nedonošená miminka.

Zástupkyně Domu dětí a mládeže v Ústí nad Labem Helena Svatková je předala Mgr. Markétě Svobodové, hlavní sestře ústecké Masarykovy nemocnice.

„Pro naše nejmenší pacienty mají chobotničky velký význam. Nejenže novorozence zklidňují, miminka si s chapadýlky hrají a mnohem méně se personál setkává s tím, že si vytahují například kanyly nebo výživové sondy. Chobotnička bývá první hračkou pro miminko po jeho narození, kterou si díky dárcům odnáší domů,“ uvedla Mgr. Markéta Svobodová.

0510chobotnicky2

Helena Svatková, vedoucí klubu dovedných rukou pro seniorky při ústeckém Domu dětí a mládeže, doplnila, že jde o druhou várku chobotniček pro ústeckou neonatologickou kliniku. „Uháčkovaly je pro miminka bývalé zaměstnankyně na železnici, které jsou již v důchodu a navštěvují klub. V únoru letošního roku od nás hlavní sestra Mgr. Markéta Svobodova získala prvních padesát uháčkovaných chobotniček. Slíbila jsem, že ji letos navštívím ještě jednou a zase přinesu padesát chobotniček. Tímto plním slib. Máme všichni z toho velkou radost, že můžeme pomoci,“ řekla Helena Svatková.

0510chobotnicky4

Neonatologická klinika Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., je jedním ze dvou perinatologických center Krajské zdravotní, a. s., přičemž druhé se nachází v mostecké nemocnici. Obě zdravotnická pracoviště spadají mezi dvanáct center v celé České republice. V rámci třístupňové diferencované péče ústecká neonatologická klinika zajišťuje všechny tři úrovně péče o novorozence, od péče o fyziologické novorozence přes intermediární až po nejvyšší intenzivní resuscitační péči. Spádová oblast kliniky přesahuje hranice Ústeckého kraje a sahá až do kraje Libereckého.

0510chobotnicky3

4x foto: Krajská zdravotní

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru