Samec Ask a samička Freya ve výběhu pižmoňů. Foto: Zoopark Chomutov/Miroslav Brtnický
Výlety

Chomutov – Přemýšlíte ještě, kam vzít děti o jarních prázdninách? Chomutovský zoopark byste neměli vynechat. Po dobu jarních prázdnin připravili jeho zaměstnanci speciální program. A pokochat se můžete i novým samcem ve výběhu pižmoňů. Přicestoval na sever Čech až ze Švédska.

„Kromě komentovaného krmení vyder či velbloudů budou naši chovatelé třikrát denně provázet zájemce také naším medúzáriem," láká Zoopark Chomutov návštěvníky.

 

A slibovaný nový přírůstek ve výběhu pižmoňů? Do Chomutova přicestoval před pěti dny. „Přivítali  jsme u nás pižmoně ze švédského centra Myskoxcentrum i Härjedalen, které tato nádherná zvířata chová. Pětiletý samec jménem Ask, kterého pro naši zoo doporučil i koordinátor chovu, přečkal cestu bez problémů. Věříme, že naše dvě samice Ikkuma i Freya mu budou nejen dobrými společnicemi, ale třeba i partnerkami pro případný odchov mláďat. Stejně tak doufáme, že ho příliš nevyděsí zdejší jaro, protože když opouštěl Švédsko, ležel tam všude sníh," informoval minulý týden zoopark. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru