Nového Picassa mezi nimi nenajdete, ale inspirovat vás mohou
Ilustrační foto: Ilona Kaulfuss
Co se chystá

Teplice – Od úterý 1. listopadu bude ve foyer teplického muzea k vidění zajímavá výstava. Seznámit se na ní můžete s výtvarnými pracemi klientů Domova důchodců v Bystřanech. Jedná se o obrázky, které vznikaly v kurzu malby pastelem pod vedením výtvarníka Pavla Lakomého a geriopracovnice bystřanského domova Darji Krupové.

Darja Krupová k akci, kterou podpořilo vedení domova důchodců, uvedla: „Klienti, kteří navštěvovali kurzy, troufám si říct, že byli nadšení. Mysl je odlehčená od starostí všedního dne, pravá hemisféra frčí na plno a lidem je hezky. Při malbě šustí jen noviny a křupe lámání pastelu. Přijďte se podívat na díla vytvořená našimi klienty a sami posuďte, jak se jim práce povedla.“

Renomovaný severočeský malíř a sochař Pavel Lakomý (*1961) žije a tvoří v Litvínově. Kromě toho, že sám maluje, vede kurzy malby pastelem, vystavuje své práce v celých Čechách i v zahraničí. Jeho obrazy bývají často k vidění například v sousedním Německu. Kromě výtvarné tvorby se intenzivně věnuje hudbě. V jeho dílech je často patrné prolínání výtvarného umění s hudbou.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru