V mosteckém divadle bude výstava unikátních naivních obrázků starého Mostu
Stará radnice. Reprofoto: archiv
Co se chystá

Most - V Městském divadle v Mostě se od čtvrtka 12. ledna můžete podívat na výstavu domů a uliček města Mostu, tehdy Brüx, před začátkem těžby uhlí a průmyslové revoluce okolo roku 1870, jak ho namaloval mostecký rodák Heinrich Loos (1859-1932).

Zahájení výstavy se koná od 17 hodin. Vystavena bude část kolekce akvarelů, kterou tehdejší Stadtmuseum Brüx získalo za 1000 korun začátkem roku 1923, tedy přesně před 100 lety.

Unikátní půvabné naivní obrázky doplní neméně půvabné naivní texty, kterými Heinrich Loos obsah obrazů komentoval, a které na vernisáži přečte sólista mostecké činohry Otto Liška.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru