Bude to možná nejoblíbenější park v Litvínově. Už letos tu bude voda
Pilařský rybník. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - V Pilařském rybníku v Litvínově se letos pravděpodobně objeví voda. Radnice ho nejspíš zkušebně napustí.

Nádrž už je vyčištěná, ještě se poopraví. Nedojde zatím ale k žádné velké rekonstrukci. "Pilařský rybník by mohl být letos zkušebně napuštěn. A pak uvidíme, v jakém je vše stavu," říká místostarosta Litvínova Karel Rosenbaum. Stav zatím posoudil technik. Kdyby našel větší problém, město by ke zkušebnímu napouštění nepřistoupilo, uklidňuje radnice.

Dalším krokem v budoucnu by mohla být větší sanace dna i břehů. Rybník byl dlouhou dobu v soukromém vlastnictví, než se městu podařilo dohodnout se na jeho prodeji radnici.

Zavodnění vyschlého parku je jedním z kroků, jak chce Litvínov čelit suchu. Technické služby testují vaky na vodu u stromů, plánuje se větší využívání dešťové vody, redukuje se výše sečení trávy a jsou stanoveny zóny, kde se již seká méně. Vzrostlá vegetace totiž lépe zadržuje vodu a brání vysychání půdy. "Asi nenajdeme optimální rovnováhu, ale budeme se snažit," naráží starostka Litvínova Kamila Bláhová na hlasy, které naopak požadují anglický sestřih.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru