Co se stalo? Krupka zveřejnila podrobnosti k nočnímu tragickému požáru v domě seniorů
Zásah hasičů v Krupce. Foto: HZS Ústeckého kraje
Litvínov

Krupka – Tragická událost se odehrála v noci ze soboty na neděli v Domě s pečovatelskou službou v Krupce. V zařízení ve Hřbitovní ulici tam při požáru přišla o život jedna z klientek.

O neštěstí již v ranních hodinách informovali hasiči, kteří potvrdili, že při požáru zemřel jeden člověk. Město Krupka během dne zveřejnilo další informace ke smutné události.

„Kolem půlnoci došlo k požáru v bytě jedné klientky v přízemí objektu. Na místo okamžitě vyjeli strážníci městské policie, hasiči z Městského hasičského sboru v Krupce a obou krupských sborů dobrovolných hasičů, krátce poté i z Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje - územního pracoviště Teplice. Současně s nimi dorazila i vozidla Zdravotní záchranné služby. Požár bytové jednotky se podařilo rychle zlikvidovat a díky tomu nedošlo k jeho rozšíření do dalších prostor v domě. Ihned byla zahájená evakuace všech ubytovaných osob. Bohužel tragické byly následky pro seniorku z hořícího bytu. Tu se snažili městští strážníci bezprostředně na místě oživovat, poté ji převzali do péče zdravotní záchranáři, ale nakonec bezvýsledně,“ uvádí se na oficiálním profilu města na Facebooku.

Celý vnitřek pečovatelského domu byl podle informací města silně zakouřený, a vyvádění i vynášení ubytovaných seniorů městskými srážníky bylo velmi obtížné. Přesto se je v krátké době podařilo vystrašené a stresované přemístit do náhradního azylu v městské ubytovně na sportovním stadionu.

„Začínat rok tak velkým neštěstím je velice smutné, a je nám to moc líto. O všechny naše seniory z pečovatelského domu se samozřejmě adekvátně postaráme na nezbytnou dobu. Věřím, že se nám podaří vyřešit jejich další bydlení na úrovni a standardu, aby byli opět spokojeni. Zároveň musím upřímně poděkovat všem zapojeným složkám záchranného systému, odvedly perfektní práci. Velké díky platí i pro pečovatelky, pracovníky ubytovacího zařízení, poskytovatele stravování a všechny další dobrovolně pomáhající spoluobčany. A doufám, že je to na dlouhou dobu poslední špatná událost ve městě,“ řekl k ní starosta města Zdeněk Matouš.

Lítost nad noční tragédií už vyjádřila ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová: "Dnešní den začal smutně, požár v domě s pečovatelskou službou v Krupce si vyžádal lidský život. Vyjadřuji upřímnou soustrast pozůstalým. Ministerstvo práce a sociálních věcí se o situaci intenzivně zajímá a nabídlo pomoc."

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru