Konec bobování na Klínech! Kvůli hromadám nepořádku už lidé na sjezdovku nesmí
Posbírané trosky plastových bobů na sjezdovce. Foto: Sport areál Klíny
Litvínov

Klíny – Poházené lahve od vypitých limonád, plastové střepy z rozbitých bobů a další nepořádek. Tak to vypadalo na svahu lyžařského areálu na Klínech po nájezdu lidí, kteří si přišli užít sníh na sjezdovku. Tomu bude nyní konec.

Oznámil to Sport areál Klíny na svých facebookových stránkách. Situace už začala být neúnosná. „Protože se někteří bobaři a sáňkaři chovají jako čuňata a nechávají po sobě v celém areálu nepořádek a berou jako samozřejmost, že to po nich někdo uklidí, rozhodli jsme se, že už jim k tomu nedáme příležitost a areál uzavíráme i pro bobování a cokoli podobného,“ oznámili zástupci sportovního areálu. Zároveň se omluvili všem, kteří se chovají slušně.

Skiareály v celém Česku jsou z důvodu vládních nařízení uzavřené. Není totiž možné spustit vleky. Lidé si na svahy ale stejně našli cestu a během vánočních prázdnin sjezdovky nejen v Krušných horách doslova zaplnili rodiny s boby, ale i lyžaři, kteří se na některých místech nechávají vyvézt mezi stanovištěmi vleků domluvenými automobily.

Vlekaři si nad současnou situací zoufají. I když jsou prý schopni zajistit dostatečná hygienická opatření, stát jim nedovoluje otevřít a nad obsazením areálu ztrácejí kontrolu. Kompenzace státu navíc podle nich tvoří maximálně deset procent očekávaných tržeb, a tak mnohých hrozí krach. Více v článku Vlekaři v těžké krizi! Mnoha skiareálům hrozí zánik, stát jim pomůže jen směšnou částkou.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru