Stavaři to mají v Litvínově těžké, zloději je připravují o stovky tisíc korun
Stavba dopravního terminálu a přestavba nádraží. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu zatajení věci čtyři muže z Litvínovska ve věku 42, 45, 46 a 68 let. Ti měli údajně najít v lesíku ve škarpě pod větvemi ukryté klubka měděných drátů bez izolace u obce Louka u Litvínova, kde probíhala rekonstrukce železniční tratě.

Na místo přijeli s osobním vozidlem a na přívěsný vozík dráty naložili. Poté zamířili do nedaleké obce do sběrny surovin, kde však zaměstnanec kovy odmítl odkoupit, protože čtveřice nedokázala hodnověrným způsobem objasnit, kde k takovému množství 20žilných měděných lan přišla.

To muže ale neodradilo a vyhledali jinou sběrnu druhotných surovin na Litvínovsku, kde prý dráty zpeněžili. "Podle odborného vyjádření přibraného znalce vznikla poškozené společnosti hmotná škoda ve výši 850 tisíc korun. Kabely o délce přes tisíc metrů byly odcizeny z rekonstruované železniční tratě, kde před zmizením ležely mezi jednotlivými sloupy a kdosi je odtamtud ukradl," uvedla mluvčí policistů Ludmila Světláková.

Ani další stavbě se nevyhnula krádež

A jsout tu i další krádeže na stavbách. Po krádeži na stavbě mostu přes Mezibořskou ulici se lapkové činili i na stavbě dopravního terminálu na nádraží. Zatím neznámí pachatelé tentokrát ukradli 150 metrů kabelu, který byl položen pro nově budované osvětlení. Kabel byl položen v celé délce opravovaného nádraží. Informovali o tom litvínovští strážníci.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru