Ze staré jídelny vznikla mezi Mostem a Litvínovem nová ordinace praktické lékařky
Nová ordinace a původní jídelna střediska Kohinoor v Mariánských Radčicích. Foto: PKÚ
Litvínov

Mariánské Radčice – Z nevyužívané velké jídelny bývalého dolu Kohinoor v Mariánských Radčicích u Mostu vznikla nová ordinace praktické lékařky.

Vedení Palivového kombinátu Ústí, státní podnik (PKÚ) v minulém roce rozhodlo o novém využití velké jídelny na svém středisku bývalého dolu Kohinoor v Mariánských Radčicích. Poslední strávníci prostor opustili již v roce 2003 a bylo tedy nutné najít nové vhodné využití.

V části objektu vzniklo nové moderní zázemí pro obvodní lékařku, za kterou dojíždějí pacienti z blízkých Mariánských Radčic, Louky, Lomu, Litvínova a dalších míst. Nové prostory se pyšní světlou čekárnou i sesternou a ordinací lékařky, která je vybavena EKG. Všechny místnosti i vstupy jsou samozřejmě přizpůsobeny osobám s omezenou schopností pohybu.

V ordinaci působí MUDr. Ivana Vycpálková se zdravotní sestrou, Ilonou Němcovou, které si spolupráci s pronajímatelem chválí: „Jsme velmi spokojeny s novou ordinací, kterou nám středisko Kohinoor vybudovalo a jsme také moc rády, že nám zaměstnanci střediska pomohli přestěhovat veškeré vybavení ze stávající ordinace do nových prostor, což bychom za běžného provozu jen těžko zvládly.“

„PKÚ hledá pro volné nemovitosti ve své správě nové formy využití. V současné době je navíc nezbytné oddělit pacienty, přicházející do ordinace praktické lékařky, od zaměstnanců střediska Kohinoor tak, aby se co nejvíce omezil kontakt více lidí současně a zabránilo se tak případnému šíření onemocnění COVID-19,“ uvedl Walter Fiedler, ředitel Palivového kombinátu Ústí.

V další části rekonstruovaných prostor byly vybudovány čtyři nové kanceláře, které budou po dořešení legislativních záležitostí určeny pro potřeby zaměstnanců PKÚ. Koncem minulého roku bylo také dokončeno zateplení celé budovy včetně nové fasády.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru