Muže bez řidičáku načapali za volantem, pro strážníky si připravil hodně primitivní výmluvu
ilustrační foto
Litvínov

Litvínov - Směšnou výmluvu zkoušel na strážníky muž, který řídil vůz, přestože nevlastní řidičské oprávnění. Strážníci si jej všimli u kruhového objezdu U Bílého sloupu.

Ve voze s ním viděli další pro ně známou osobu. Nikdo jiný ve voze nebyl. Strážníci ve vozidle tedy následovali řidiče, který jel směrem z města. Zároveň informovali ostatní kolegy z městské policie i kolegy z Policie ČR.

Po opuštění obce zapnula hlídka modré výstražné světlo se zapnutým nápisem STOP a zvukovým výstražným zařízením k zastavení uvedeného vozidla. Řidič však reagoval přesně opačně, zrychlil a začal předjíždět další auta, a to i přes nepřerušovanou čáru. Nejprve uháněl směrem na Chomutov, následně se ale obrátil a jel do Horního Jiřetína.

Strážníci dostihli vůz, když byl již odstavený u Janovské ulice. Řidiče i jeho spolujezdkyni zastihli pár desítek metrů od vozu, kde po nich požadovali doklady. Aniž by se strážníci na cokoliv ptali, muž začal sám vykládat, že vůz neřídil on, ale jeho kamarád, který samozřejmě řidičský průkaz má. Prý ale utekl, protože si byl vědom, že porušil při jízdě několik předpisů.

Dále muž vysvětloval, že se pokusí sehnat někoho jiného s řidičským oprávněním, kdo ho odveze domů. Strážníci však měli celou událost zaznamenanou na kamerách a celý záznam předali správnímu orgánu, kterému se muž i se spolujezdkyní budou zodpovídat.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru