Litvínov zažaluje Ministerstvo životního prostředí. Podání správní žaloby schválili radní
Skládkový komplex Celio. Zdroj: Ústecký kraj
Litvínov

Litvínov – Město Litvínov podá prostřednictvím právního zástupce FFK Legal, advokátní kancelář, s. r. o., správní žalobu proti rozhodnutí Ministerstva životního prostředí ČR.

 

Ministerstvo oznámilo městu, že není účastníkem řízení o rozhodování v případě likvidace sudů se styrenem. Ty jsou dosud nezákonně uloženy na skládce Celio. S ohledem na fakt, že skládka Celio se nachází v katastru obce a vedení města upozorňuje, že přítomnost nebezpečné chemikálie má negativní dopad na veřejný zájem o všestranný rozvoj území měst, trvá na svém zařazení mezi účastníky řízení. „Jsme zklamáni, že jsme obdrželi zamítavé stanovisko Ministerstva životního prostředí ČR k odvolání města vůči rozhodnutí, kterým se povoluje zanechat tento odpad na skládce Celio ve speciálních kontejnerech. Na radě města jsme řešili další právní možnosti, jak toto rozhodnutí zvrátit," avizovala už v únoru starostka Kamila Bláhová. Byť má město čas na reakci dva měsíce, o podání správní žaloby jednali radní hned při následujícím zasedání.

Odpad se styrenem byl přivezen na skládku Celio a měl být následně odborně ekologicky zlikvidován. K tomu dosud nedošlo.

Nesouhlas se současnou situací a schváleným řešením vyjádřilo také město Most a Zastupitelstvo Ústeckého kraje.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru