Litvínov rozdává malé kompostéry, aby bioodpad nekončil v popelnicích
O KOMPOSTÉRY JE MEZI LITVÍNOVANY ZÁJEM. FOTO: JITKA PAVLÍKOVÁ
Litvínov

Litvínov – Město Litvínov pokračuje s oblíbenou akcí pronájmu kompostérů pro obyvatele města. Vyzvedávat si jej mohou od dubna.

S poskytováním nádob město začalo v loňském roce, kdy si zájemci mohli vybrat mezi kompostéry dvou velikostí. K dispozici byly velké nádoby o obsahu 1 000 l a malé kompostéry o obsahu 445 l. Větších nádob bylo k dispozici 100 kusů a byly téměř okamžitě rozpůjčované. Menších nádob je k dispozici dvojnásobek. Město chce občany touto službou motivovat ke kompostování, aby bioodpad zbytečně nevyhazovali do černých popelnic.

Pro získání kompostéru je nutné navštívit Městský úřad Litvínov, nám. Míru 11, 2. patro, kancelář č. 27, k sepsání „Smlouvy o výpůjčce a darování kompostéru“, se kterou lze následně kompostér převzít na sběrném dvoře v Jandečkově ulici 264 (areál bývalého Kovošrotu), od 1. dubna každou středu v sudém týdnu v čase od 14:30–15:30 hodin. Podmínkou pro zapůjčení kompostéru je jeho umístění na oploceném vlastním či soukromém pozemku a užívat jej k danému účelu. 

Na pořízení kompostérů pro obyvatele města získal Litvínov již podruhé dotaci od Ústeckého kraje

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru