Na mistrovství ČR v dámě dorazí i obhájkyně titulu
Turnaj v české dámě. Foto: Jaroslav Dvořák
Litvínov

Nová Ves v Horách – V sobotu se do Nové Vsi v Horách sjedou milovníci deskové hry česká dáma. Koná se zde mistrovství České republiky mládeže, hraje se dle pravidel České federace dámy.

Turnaj Horal 2023 je označený jako mistrovství ČR mládeže, svůj um ale předvedou i dospělí. „Do Nové Vsi v Horách tak přijede obhájce titulu Filip Kareta. Opětovného vítězství se bude snažit dosáhnout mezi mladšími žáky Jaruška Duňová. Už nyní víme, že se naopak nedostaví mezi staršími žáky obhájce titulu Filip Mádl, tam je to tedy otevřené," podotýká pořadatel turnaje Jaroslav Dvořák.

Turnaj Horal pořádá po páté a pochvaluje si stále vzrůstající úroveň. „V dětském domově v Hoře Svaté Kateřiny jsem vedl kroužek české dámy. Na konci sezóny jsem pro děti připravil slavnostní závěrečný turnaj. V roce 2019 už jsem Horal pořádal jako mistrovství republiky, přičemž zvyšující se počet účastníků nás přiměl klání přesunout z Hory Svaté Kateřiny do Nové Vsi v Horách. Loni přijelo poměřit své dovednosti 55 startujících, letos očekávám ještě více zjemců," pochvaluje si zájem o tradiční deskovou hru Jaroslav Dvořák.

ZDE se můžete podívat na videosestřih z loňského ročníku i těch předchozích. 

horal 2023 mrcd mladez program page 0001

Dáma vítězka


 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru