Dnes patří den umění. Všechny obory umělecké školy se představí při ZUŠ Open Air
Foto: ZUŠ Litvínov
Litvínov

Litvínov – Festival ZUŠ Open v Litvínově připadá právě na dnešní den. Koná se ale po celé republice. V Ústeckém kraji odstartoval již v pondělí. V Litvínově se představí publiku všechny čtyři obory. Dopolední program je určen mateřským a základním školám, odpolední široké veřejnosti.

Patronkou festivalu je zpěvačka Magdalena Kožená. Program litvínovského ZUŠ Open Air je nastaven tak, aby diváci viděli vše, co je možné se ve škole učit. Proto je zaplněný k prasknutí. Dopolední část začíná v 9.30 a končí ve 12.30 hodin. Na pódiu před uměleckou školou budou vystupovat žáci hudebních oborů. Volné prostranství tradičně patří výtvarnému oboru, jehož žáci a učitelé si připravili praktické ukázky různých výtvarných technik, do nichž se zájemci mohou zapojit. V Café baru a vestibulu Citadely si mohou návštěvníci prohlédnout ročníkovou výstavu tohoto oboru.

Na velké scéně Citadely se uskuteční dvě taneční představení. První začíná v 9.30, končí v 10.15 hodin, druhé je od 11 do 11.45 hodin.

Malý sál patří tradičně literárně-dramatickému oboru, který si připravil už legendární hru O vačici, která se nesmála a Z Kroměříže do Paříže. Opět žáci rozdělili svůj program do dvou bloků, první začíná v 9.30 a druhý v 11 hodin. 

Odpoledne začíná program pro veřejnost v 15 hodin. Kromě žáků se představí i několik čísel, která mají v režii samotní učitelé. Na venkovním pódiu, které je opět vyhrazeno hudebnímu oboru, se vystřídá dvacet čísel. Na malém sále ZUŠ se budou střídat taneční obor s literárně-dramatickým oborem, a to přesně v časech 15.30, 16.10, 16.45 a 17.15 hodin.

Odpolední program celého ZUŠ Open Air končí v 18.30 hodin.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru