Sprejer poničil v Loučné zastávky, teď je zdobí dobové fotografie
Dvě zastávky v Loučné mají polepy s dobovými fotografiemi bezprostředního okolí. Foto: město Lom u Mostu
Litvínov

Lom u Mostu – V Lomu-Loučné jsou od května dvě autobusové zastávky polepené dobovými fotografie. Na obou jsou historické fotografie budov v přímém okolí zastávky. 

Nápad vznikl paradoxně z důvodu odstranění škod na jedné zastávce, které po sobě zanechaly nenechavé ruce sprejerů. Dotyčný se bude také podílet na částečné úhradě nákladů. „Zastávku posprejoval místní mladík. Když se to snažil vyčistit, trochu stěnu poleptal. Napadlo nás tedy, že bychom mohli plochy polepit dobovými fotografiemi, které máme k dispozici. Vyšlo to nakonec levněji, než ty poškozené části měnit za nové," potvrdil starosta Lomu Vladimír Urban.  

Loučná zastávky na výšku 2

Vedení města se nakonec rozhodlo, s ohledem k tomu, že je to řešení velice hezké a působivé, že se postupně dočkají nového kabátku i další autobusové zastávky ve městě, které budou k tomu účelu vhodné. Obyvatelé si tak mohou připomenout, jak vypadaly jednotlivé části města v minulosti.

Loučná zastávky na výšku

Sprejeři v Lomu v současné době nemají k dispozici žádnou oficiální plochu určenou pro tvorbu graffiti. „Nejsem si vědom, že by město disponovalo nějakou vhodnou plochou," podotknul Vladimír Urban. Streetartisté se ale mohou realizovat v sousedním Litvínově, kde ještě nyní trvá akce určená přímo pro ně a vyvrcholí v druhé polovině června. Více si můžete přečíst ZDE

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru