Jedna z multikár připravených pro zimní údržbu. Foto: TS Litvínov
Litvínov

Litvínov – Ve středu očekávají meteorologové sněžení i v nížinách. Litvínovské technické služby hlásí, že jsou na zimu maximálně připraveny. K dispozici mají nové multikáry, v zimě by tak nemělo docházet k výpadkům techniky. 

„Tři multikáry máme uzpůsobeny na aplikaci soli i solanky. Solanka na rozdíl od technické soli účinkuje hned a má navíc delší účinnost," vysvětluje jednatel Technických služeb Litvínov Petr Řeháček. Kromě multikár mají technické služby k dispozici další techniku včetně traktoru či nákladních vozů na odvoz sněhu.

Sklady jsou naplněné po maximální kapacitu. Je v ní připraveno 450 tun soli. „Když by to nestačilo, samozřejmě objednáme další," podotýká Řeháček. Kromě soli disponují sklady ještě 40 tunami štěrku a 300 kily ekogritu, což je ekologický posypový materiál, které technické služby využívají v lokalitách, kde je zvýšený pohyb psů.

Kromě obnovené techniky se mohou technické služby pochlubit také vyšším stavem zaměstnanců, kteří se starají o ruční údržbu zastávek, přechodů pro chodce, schodišť a dalších nepřístupných míst pro techniku. „Veřejnou službu by mělo denně vykonávat 3 až 6 lidí, a to vždy na 4 hodiny," dodává jednatel.

Ten také upozorňuje, že Litvínov je rozdělen do 4 kategorií, u nichž je dáno, za jak dlouho musí být daná lokalita uklizena. Čas se počítá od chvíle, kdy přestane sněžit. Ve chvíli, kdy nepřetržitě sněží, nemohou lidé očekávat, že po odhrnutí sněhu zůstane lokalita čistá. V lokalitách, které jsou zahrnuty do 1. kategorie, musí být vozovky a chodníky odklizeny do 4 hodin od poslední spadu sněhu, nebo při vzniku náledí. Ve 2. kategorii je to do 8 hodin, ve 3. do 12 hodin a ve 4. do 48 hodin. Do které kategorie spadá vaše ulice, se můžete podívat ZDE

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru