Ilustrační foto: CC0
Litvínov

Litvínov – O víkendu zaplnily sociální sítě na Mostecku zprávy o odcizení osobního auta i s fotkou pachatelů s výzvou o kontaktování, pokud někdo danou dvojici případně auto někde uvidí. Pro místní není dvojice neznámá, řada diskutující poukazuje na to, že jde o uživatele drog. 

Litvínovští policisté objasnili případ odcizeného vozu a předali sdělení podezření muži ve věku 29 let a 31leté ženě ze spáchání trestných činů krádež a neoprávněného užívání cizí věci ve formě spolupachatelství.

Dvojice měla uplynulou neděli v restauraci odcizit odloženou lyžařskou bundu. V té bylo několik klíčů včetně klíče od osobního vozidla. Po společném úsudku automobil vyhledali, vlezli do něj a prohledali ho. Zřejmě chytili příležitost za vlasy, protože se rozhodli, že s vozem odjedou. Řídit měla žena z Mostu, ačkoliv nevlastní řidičské oprávnění. S vozidlem pak dojeli do obce za Mostem, kde z něj podle policistů odcizili uložené věci. „Jednalo se o snowboard včetně vázání, střešní box, tašky s oblečením a další drobnější věci. Krádeží napáchali škodu přesahující 370 tisíc korun," uvedl policejní mluvčí Václav Krieger.

V této obci přehodili registrační značku za tu, která pocházela z jiného obdobného nepojízdného vozidla. Takto odjeli do obce Rvenice na Lounsku a tam auto odstavili. Policisté ihned po oznámení vyhlásili pátrání po odcizeném vozidle. Šetřením celého případu litvínovští policisté ztotožnili ženu i jejího přítele. Oba po vypátrání zadrželi. Operativní činností se strážcům zákona podařilo vyhledat i odstavený vůz. Ukázalo se, že Mostečanka už oplétačky se zákonem měla. „V posledních třech letech byla několikrát za majetkovou trestnou činnost soudy v Mostě a v Ústí nad Labem potrestána. Proto jí v případě dalšího uznání viny hrozí až tři roky za mřížemi," podotknul mluvčí. Tím, že řídila vozidlo bez příslušného řidičského oprávnění, se policisté nadále zabývají.

Muži hrozí v případě odsouzení pak až dvouletý pobyt ve vězení.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru