Aktuální stav nového mostu přes Bílý potok. Čeká se na asfalt. Foto: jip
Litvínov

Litvínov – Mimořádně příznivé počasí a krátká zima usnadnila stavbařům práci. Most přes Bílý potok, který musel s ohledem na svůj stav k zemi, už je téměř hotový. Litvínovští se mohou těšit, že uzávěra části ulice U Bílého sloupu bude kratší. Jenže zase ne o tolik. Původně měly být práce dokončeny nejpozději na konci května.

U mostu bylo rušno i dnes – stavebníci například dosypávali zeminu u náspu. Konstrukce mostu je hotová. „Určitě budeme hotovi dřív. Mohli bychom být hotovi velice brzy, jenže musíme čekat na obalovny, až začnou produkovat asfalt. A ty se rozjíždí v dubnu. Nyní mají technologickou odstávku, provádí revizi strojů. Oni potřebují opravdu stabilní teplotní podmínky, a to i pro převoz asfaltu," vysvětluje Miroslav Jícha, vedoucí výrobní divize mosty společnosti Viamont, která zakázku vyhrála.

V předstihu jsou stavbaři dle něj i přesto, že na stavbě mostu začali pracovat později, než bylo naplánováno, a to s ohledem na možný časový souběh s jinou stavbou. „Samozřejmě ani teď nezahálíme, děláme zámečnické práce – namontujeme zábradlí, osadíme sloupky. Až dostaneme asfalt, položíme jej, dodělá se dopravní značení a provoz se může spustit," dodal Jícha.

Probíhající stavbu neohrozila ani prosincová zvýšená voda, když rychle odtával sníh z bohaté nadílky. Po ní ale stejně rychle před Štědrým dnem přišlo tání. „Situaci jsme sledovali, ale nijak jsme nemuseli zasáhnout," potvrdil stavař.

Tuto lávku plánuje město Litvínov nechat zrekonstruovat. Práce by měly začít v květnu. Foto: jip

Investorem stavby je Ústecký kraj, nikoliv město. Stavba totiž patří jemu. Město naopak nyní připravuje rekonstrukci lávky pro pěší, která vede z ulice U Zámeckého parku k Penny. Radní minulý týden schválili znění zadávací dokumentace k veřejné zakázce na výběr dodavatele. Město počítá, že to bude stát cca 2,5 milionu bez DPH. Začít bourat a následně stavět by se mělo v květnu, tedy v době, kdy už bude silniční most přes Bílý potok v provozu. Hotovo má být do tří měsíců. Lidé, kteří lávku běžně využívají, příliš dotčeni stavbou nebudou. Mají hned další dvě možnosti, kudy v blízkosti Bílý potok přejít po jiné lávce. 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru