Letecký pohled na chempark v Litvínově-Záluží. Foto: ORLEN Unipetrol
Litvínov

Litvínov – Až do 2. dubna se mohou mladé technologické společnosti hlásit do akceleračního programu skupiny ORLEN nazvaného Skylight Accelerator. V rámci toho programu skupina ORLEN zveřejňuje oblasti a výzvy, pro jejichž řešení hledá technologické a obchodní partnery.

Program je organizován od roku 2021 a do aktuálního kola se mohou přihlásit také technologické firmy z Česka. Každý rok se uskuteční v průměru tři kola výzev. Další výzvy ke spolupráci budou zveřejněny během léta a podzimu. Veškeré informace najdou zájemci na internetových stránkách ORLEN Unipetrol.

Skupiny ORLEN a ORLEN Unipetrol chtějí být nejpozději do roku 2050 emisně neutrální. K naplnění této vize realizují dílčí, postupné kroky v rámci přijaté strategie rozvoje do roku 2030. Pro plnění cílů stanovených v této strategii se obě skupiny snaží používat ty nejlepší technologie a podílet se na vývoji a rozvoji dalších, které jim umožní ambiciózní cíle efektivně splnit. Součástí těchto aktivit je i program ORLEN Skylight Accelerator, který je určený mladým technologickým subjektům z České republiky i zahraničí, kteří chtějí společně se společnostmi skupin ORLEN a ORLEN Unipetrol rozšířit a komercializovat svá inovativní řešení. Akcelerátor je organizován od roku 2021 a proběhlo již devět kol náboru. Výsledkem bylo navázání spolupráce s téměř 30 začínajícími podniky nabízejícími nejinovativnější technologie a vyhlášení více než 200 výzev v oblastech, jako je maloobchod, logistika, bezpečnost, výroba a energetika.

V jubilejním desátém kole hledají skupiny ORLEN a ORLEN Unipetrol startupy, které budou spolupracovat na řešení dvaceti technologických a obchodních výzev v následujících oblastech: průmysl 4.0, bezpečná a inovativní organizace, čerpací stanice a zákazník budoucnosti, digitální organizace, efektivní a nízkoemisní energetika. Přihlášky do akceleračního programu je možné podávat do 2. dubna 2024 prostřednictvím přihlašovacího formuláře, který je k dispozici na internetových stránkách ORLEN Unipetrol.

Subjekty, které se programu účastní, mohou získat řadu výhod, mezi něž patří například testování navržených řešení v reálných provozních podmínkách v rámci infrastruktury skupiny ORLEN, financování nákladů na přípravu a realizaci pilotní implementace, získání praktických znalostí díky podpoře odborníků a mentorů při vývoji či zdokonalování nebo přizpůsobování svých řešení konkrétním provozním podmínkám. V případě  úspěšného pilotního nasazení startupy získají možnost obdržet finanční prostředky a příležitost zahájit komerční spolupráci.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru