Napodruhé zastavili stejný vůz městští strážníci. Ilustrační foto
Litvínov

Litvínov – V úterý večer v rámci hlídkové činnosti zastavili hamerští policisté v ulici Podkrušnohorská vozidlo tovární značky Škoda, ve kterém byl šofér se svou kamarádkou. Strážci zákona řidiče vyzvali, aby předložil doklady potřebné pro řízení a provoz automobilu. A začaly problémy.

Kontrolovaný 42letý muž nepředložil řidičský průkaz, a to zcela ze zásadního důvodu. „Oprávnění motoristovi totiž odebral Magistrát města Ústí nad Labem, který mu před třemi měsíci uložil zákaz řízení všech vozidel," vysvětlil policejní mluvčí Václav Krieger.

Policisté tedy řidiče na místě zadrželi a převezli na stanici. Tam jela i spolucestující jako svědkyně. Po všech provedených úkonech společně z oddělení odešli. To ještě neměli tušení, že se za chvíli vrátí zpět.

O odstaveném vozidle věděli městští strážníci, a to díky jejich vzájemné spolupráci s republikovými policisty. Strážníci škodovku opět zastavili a přivolali hamerskou hlídku. Ženu nenapadlo totiž nic lepšího než to, že nabídla kamarádovi odvoz domů. Opomněla ovšem důležitou skutečnost. „Magistrát, ale pro změnu v Teplicích, uložil 42leté ženě minulý rok taktéž zákaz řízení všech motorových vozidel. Na hamerské obvodní oddělení se tak společně vrátili, akorát v opačném gardu," doplnil mluvčí.

Oba si převzali sdělení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za to jim hrozí v případě uznání viny až dvouleté vězení.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru