Nová plavecká hala má stát cca 367,5 milionu korun. Zdroj: město Litvínov
Litvínov

Litvínov – V pondělí 27. května se od 17 hodin koná veřejné jednání litvínovského zastupitelstva v mimořádném termínu. Jedním z projednávaných bodů, a to ten nejdůležitější, kvůli kterému se zasedání svolalo, je rozhodnutí o vítězi veřejné zakázky na výstavbu plavecké haly v prostoru koupaliště Koldům. Nejnižší nabídku podalo uskupení firem, které veřejnou zakázku vyhrálo již v roce 2021.

Jedná se o uskupení Metrostav DIZ – OHLA ŽS. Nabídnutá cena je tentokrát cca 367,5 milionu korun bez DPH. Druhý účastník veřejné zakázky, společnost GEOSAN Group, nabídla cenu jen o cca 1,2 milionu korun vyšší.

Když zastupitelé v roce 2021 vybrali jako vítěze zakázky uskupení Metrostav DIZ – OHLA ŽS, byla nabídnutá cena o 40 milionů korun nižší. Litvínov tak doplácí na fakt, že tehdy muselo dle nařízení Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže celou zakázku zrušit. ÚHOS se tendrem začal zabývat na základě podnětu litoměřické stavební firmy Gardenline, která argumentovala, že radnice nastavila podmínky příliš striktně a zabránila tak společnosti v podání nabídky. Prvnímu závěru se litvínovská radnice ubránila, na další výtku týkající se systému odbavování už ale město s podaným rozkladem, tedy jakýmsi odvoláním, neuspělo. V únoru 2022 tak musel být celý tendr zrušen. Mezitím inflace a stoupající ceny energií, práce i materiálu zapříčinily nárůst nabídnuté ceny.

Zastupitelé mají taktéž projednat způsob financování výstavby nové plavecké haly, přičemž město Litvínov má přislíbenu dotaci od Národní sportovní agentury. „Byli jsme doporučeni k financování tohoto projektu, což je veřejně dohledatelná informace – na seznamu figurujeme na prvním místě," uvedl při dubnové tiskové konferenci místostarosta Karel Rosenbaum. 

Město už na jaře začalo s nutnými úpravami v areálu koupaliště. V březnu se například vykácely keře a stromy, které budoucí stavbě překáží. Celá akce totiž nepředstavuje jen výstavbu samotné plavecké haly, ale i nutné úpravy okolí včetně vybudování parkoviště pro 40 vozů.

Plavecká hala bude třípodlažní s 25metrovým plaveckým bazénem se šesti drahami, dětským brouzdalištěm, rekreačním bazénem s divokou řekou a vodními atrakcemi. Součástí jsou saunové provozy s ochlazovacími bazénky, wellness a cvičební sál, samostatné šatny s hygienickým zázemím návštěvníků, masérna, kanceláře, gastroprovoz, strojovny bazénové technologie vč. akumulačních nádrží, vzduchotechniky, vytápění, elektro, měření a regulace atd. a zázemí zaměstnanců, které bude umístěno tak, aby jej měli zaměstnanci na dosah i při letním provozu koupaliště. 

Před výstavbou plavecké haly dojde k demolici objektu stávajících šaten letního koupaliště. Společnost SPORTaS, která letní koupaliště provozuje, oznámila, že je připravena spustit provoz koupaliště1. června, v případě příznivého počasí už o den dříve. V případě stanovení termínu prací bude provoz koupaliště přerušen, majitelům permanentního vstupného by byla vrácena poměrná část z ceny.

Původně se při pondělním zasedání měl projednávat i bod s názvem Dohoda o spolupráci mezi statutárním městem Most a městem Litvínov při přípravě a vybudování cyklotrasy mezi městy Most a Litvínov. Ten byl však z programu stažen.

Veřejné jednání zastupitelstva se koná v zasedací místnosti Městského úřadu Litvínov na náměstí Míru. 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru