Blíží se zápisy: Představujeme litvínovské mateřské školy a jejich zaměření
Mateřská škola v Čapkově ulici. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - Zápisy do Mateřských škol v Litvínově i v litvínovské části Janov pro školní rok 2017-2018 se budou konat na začátku května. Přinášíme vám časový rozpis i přehled jednolitvých školek a programů, kterým se v nich věnují.

Zápisy se uskuteční ve středu 3. 5. 2017 od 9.00 hodin – 16.00 hodin a ve čtvrtek 4. 5. 2017 od 13.00 hodin – 16.00 hodin.

"Od počátku školního roku, který následuje po dni, kdy dítě dosáhne pátého roku věku, do zahájení povinné školní docházky dítěte, je předškolní vzdělávání povinné," upozorňuje Margita Kučerová z litvínovské radnice. Ta o termínech zápisů i zaměření litvínovských mateřinek informovala v tomto týdnu.

Při zápisu předloží rodiče nebo zákonní zástupci občanský průkaz, rodný list dítěte a podají žádost o přijetí k předškolnímu vzdělávání. Ve lhůtě stanovené zákonem bude výsledek řízení oznámen.

Mateřská škola, Ladova 1676, Litvínov

MŠ „LADUŠKA“ - školní vzdělávací program „Filip - cestovatel po ostrovech objevů“. Ve třídách jsou děti stejného věku. Spolupráce se ZŠ – velký přínos pro předškoláky, environmentální vzdělávání na vlastní zahradě – učení prožitkem, celoroční logopedická prevence, grafomotorika – individuální i skupinová, možnost přijetí dětí mladší tří let. Více na www.3zs.cz. DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ: 26. 4. 2017 od 9. 00 – 11.00 hodin.

Mateřská škola, Gorkého 1614, Litvínov

Mateřská škola „NA SKALCE“. Otevírací doba od 6:00 do 16:30 hodin. Rozvoj dětí prostřednictvím individuální a skupinové práce s podporou zdravého životního stylu v projektu „Bludiště“. Věkově smíšené třídy. Speciální třída pro děti s vadami řeči. Odpolední aktivity. Více na: www.pohodovems.cz. Využijte možnost elektronické rezervace k zápisu. Den OTEVŘENÝCH DVEŘÍ: 27. 4. 2017 od 9.00 do 11.00 hodin.

Mateřská škola, Bezručova 1712, Litvínov

MŠ „KAŠTÁNEK“ – vzdělávací program: „Ať je léto nebo zima – v Kaštánku je vždycky prima“. Přijímáme děti mladší tří let. Mnoho kulturních akcí v MŠ, společné akce pro děti a rodiče. Spolupráce se ZŠ, cílená příprava na vstup do ZŠ, plavecký výcvik, cvičení v hale. Provoz MŠ: 6:00 do 16:30 hod. Elektronická rezervace k zápisu: www.pohodovems.cz., FB: MŠ Kaštánek Litvínov. DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ: 26. 4.2017 od 9.00 do 11.00 hod.

Mateřská škola, Tylova 2085, Litvínov

Děti vzděláváme podle Školního programu „Blízko lesa v přírodě jsme jak rybka ve vodě aneb lesní skřítkové jsou naši kamarádi“, vycházíme z umístění MŠ v blízkosti lesa a přírodní školní zahrady. Zaměřujeme se na rozvoj EKO cítění, zdravý pohyb a životní styl, preventivní logopedickou péči. Máme speciální třídu pro děti s vadami řeči. Více na www.zsruska.cz.

Mateřská škola, Soukenická 981, Litvínov

V rámci školního vzdělávacího programu „Plavba mořem dětství“ vedeme děti přirozenou cestou k rozvoji vědomostí a dovedností k pohodovému vstupu do ZŠ. Respektujeme individualitu a podporujeme jedinečnost dětské skupiny. Další nabídka: logopedická péče, předplavecký výcvik, kondiční cvičení, práce na PC ve spolupráci se základní školou, projekt Zdravá školní jídelna, pořádání akcí s rodiči, výlety. Více na www.zsruska.cz.

Mateřská škola, Čapkova 2035, Litvínov

Naším hlavním cílem je spokojenost dětí i rodičů, jejich psychická pohoda, rodinná atmosféra. Pracujeme podle školního vzdělávacího programu „Cesta vláčkem se Sporťáčkem“ za poznáním, zábavou a sportem. Nabízíme dětem sportovní vyžití během celého roku, dětskou jógu, kurzy plavání a cvičení, spolupráce se základní školou, přípravu na vstup do školy, pořádání akcí společně s rodiči, dopolední výlety. Více na www.zsruska.cz.

Mateřská škola Jeřabinka, Mládežnická 220, Litvínov – Hamr

Zachovejme dětem dětství, zůstanou tvořivými po celý život. Krásné, harmonické prostředí, přívětivé k dětem i rodičům, s hračkami, které rozvíjejí smysly a smyslovou činnost. K tomu laskavé učitelky, pracující s dětmi podle principů waldorfské pedagogiky. Více na www.waldorfskaskola.eu. Mateřské centrum a možnost přijít se do školky podívat každou středu od 9.00 do 11.00 hodin.

Mateřská škola, Školská 104, Litvínov – Janov

Školní vzdělávací program „Jaro, léto, podzim, zima – ve školce je vždycky prima““ je zaměřen na harmonický rozvoj dětí. Třídy jsou věkově smíšené, přijímáme i dvouleté děti. Nadstandardní aktivity - logopedická péče, aerobik, cvičení na míčích, keramika, dramatika, flétna, angličtina, výtvarné vyžití a celoroční ekologický projekt obohacený o výlety. Více na: www.zsjanov.cz. DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ: 27. 4. 2017 od 9.00 do 11.00 hodin.

Mateřská škola, Gluckova 136, Litvínov - Janov

Školní vzdělávací program „Barevné korálky“ s cílem harmonického rozvoje dítěte. Třídy jsou věkově smíšené. Možnost přijetí dětí od 2 let věku. Třída pro děti se speciálními vzdělávacími potřebami. Nadstandardní aktivity: keramika, angličtina, Školák, centra – pohybové, výtvarné, hudební, dramatické. Pořádány jsou výlety, společné akce s rodiči. Více na: www.zsjanov.cz. DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ: 27. 4. 2017 od 9.00 do 11.00 hodin.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru