VIDEO: Za vzpouru vězňů v Bělušicích padla obvinění! Policie stíhá dva lidi
Věznice Bělušice. Ilustrační foto
Most

Bělušice - Policie zahájila trestní stíhání dvou osob kvůli vzpouře vězňů ve věznici v Bělušicích. Vyšetřovatel mostecké policie obvinil tento týden ze spáchání zločinu vzpoura vězňů dva muže, 44letého Mostečana a 33letého muže z Kladna.

Koncem října a začátkem listopadu v areálu věznice Bělušice došlo k protestům několika osob, které zde vykonávaly trest odnětí svobody. Protesty vyvolaly nepodložené informace o nemoci covid-19. "Policie v souvislosti s nepokoji ve věznici zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu vzpoura vězňů. Případem se zabývali mostečtí policisté služby kriminální policie a vyšetřování. Ti v průběhu prověřování zajistili fotodokumentaci, vyhodnocovali kamerové záznamy a vyslechli desítky zúčastněných osob," přibližuje mluvčí policistů Ludmila Světláková.

https://www.youtube.com/watch?v=Ri6WeeIT22E

Oba obvinění měli dle policistů v areálu věznice svým jednáním porušit základní povinnosti plynoucí jim ze zákona O výkonu trestu odnětí svobody, se kterými byli seznámeni při nástupu k výkonu trestu a ovlivnit činnost dalších odsouzených osob ve výkonu trestu odnětí svobody k projevu nekázně a k protiprávnímu jednání. Za zločin oběma hrozí trest odnětí svobody na tři léta až deset let.

Případ je nadále ve vyšetřování.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru