V Mostě se může opět konat vítání občánků. I zde je ale nutné splnit tyto podmínky
ilustrační foto: CC0
Most

Most - Díky uvolnění protiepidemických opatření může město Most obnovit vítání občánků, společenskou akci, kterou zajišťuje komise pro občanské obřady a akce města spolu s oddělením matriky. Naposledy se tento akt uskutečnil v říjnu loňského roku, konání dalších bylo přerušeno epidemií onemocnění covid-19.

„Ačkoli nás to velice mrzelo, museli jsme samozřejmě respektovat situaci a řídit se opatřeními vyhlášenými vládou. Celou dobu jsme doufali, že tento ceremoniál budeme moci co nejdříve obnovit. Stalo se to sice až nyní, s velkým časovým odstupem, ale i tak nás těší, že se konečně na všechny dosud nepřivítané dětičky dostane. A že jich není málo… Bude to trochu zvláštní, protože některé děti zřejmě už přijdou „po svých“. Za tu dobu určitě pořádně povyrostly, nicméně je a jejich blízké o tento obřad nechceme ochudit. I pro nás to bude něco nezvyklého, protože standardně vítáme miminka ve věku čtyř měsíců,“ podotýká předsedkyně komise pro občanské obřady a akce města Petra Trojnová.

Vítání občánků se tak uskuteční v pěti červnových termínech, tedy 4. 6., 11. 6., 12. 6., 18. 6. a 25. 6., mimořádně pak také v červenci, kdy se vítání obvykle nekoná. Rodičům dětí budou oddělením matriky postupně zasílány pozvánky. „Chtěli bychom všechny rodiče požádat o trpělivost, na všechny děti se dostane. V červnu bohužel nemůžeme využít více sobotních termínů než jeden, protože v těch ostatních se konají svatby,“ doplňuje P. Trojnová.

Zatím stále platí, že společenské akce, jíž vítání občánků je, se dle platného mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví ČR může zúčastnit jen osoba, která při příchodu prokáže splnění jedné z následujících podmínek:

  • doloží negativní RT-PCR test starý nejvýše 7 dní,
  • doloží negativní POC (tzv. antigenní) test starý nejvýše 72 hodin,
  • doloží prodělání laboratorně potvrzeného onemocnění covidem-19 v době ne delší než 180 dnů přede dnem konání akce,
  • doloží aplikaci alespoň první dávky očkování proti covidu-19, přičemž od této dávky musí uběhnout nejméně 22 dní.

Všichni přítomní (kromě dětí do 2 let) musí mít po celou dobu nasazený respirátor bez výdechového ventilu min. třídy FFP2 (KN95/N95).

„Věříme, že všichni, kteří na vítání dětí přijdou, budou daná pravidla plně respektovat a budou se podílet na hladkém průběhu akce, tak aby se tento obřad stal pro všechny milou vzpomínkou,“ přeje si P. Trojnová.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru