Co viděli strážníci díky kamerám? Opilce v autě i nehodu, od které řidič ujel
Operační středisko strážníků. Foto: MP Most
Most

Most - Kamerový systém pomáhá odhalit protiprávní jednání v reálném čase, pomáhají ale také záznamy při zpětném přehrání. Informují o tom mostečtí strážníci.

Na linku 156 mostecké městské policie zavolal v 18 hodin oznamovatel, že jistý muž každý den popíjí alkohol, a pak v podnapilém stavu nasedne do vozidla a řídí. Zároveň popsal vozidlo, které muž užívá. Operátor kamerového systému na vozidlo namířil kameru a ve 21 hodin operátor kamerového systému zaznamenal muže, který vozidlo odemkl a odjel. Operátor kamerového systému informoval všechny hlídky a průběžně je informoval o pohybu vozidla. Strážníci vozidlo zastavili za pomoci výstražného světelného zařízení a rozsvícením nápisu „STOP“. Na relaci v radiostanici zareagovali také policisté Policie ČR. Vzhledem k tomu, že řidič odmítl dechovou zkoušku i lékařské vyšetření ke zjištění alkoholu v těle, byla podezřelému policisty zakázána další jízda a na místě mu byl odebrán řidičský průkaz.

Kamerový systém také pomohl získat důkazy k dopravní nehodě. Na linku 156 oznámila žena dopravní nehodu, při které jí řidič jiného vozidla poškodil zpětné zrcátko a z místa ujel. Operační pracovník zjistil, zda žena není zraněná, a následně ženu poučil, aby zavolala na linku 158, protože se jedná o dopravní nehodu v kompetenci Policie ČR. Při zpětném přehrání kamerového záznamu z místa nehody bylo zjištěno, že dopravní nehodu zaznamenal kamerový systém.

Informaci o existenci záznamu operační pracovník následně sdělil Policii ČR a oznamovatelce.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru