FOTO: Na Resslu se závodilo, na trasu se v dusnu pustili i běžci se psy
Psi se po doběhu vrhli do mísy s vodou. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Na jednom z kopců nad městem Most se v sobotu běhalo. Konal se Ressl Kros Run.

Z prostoru někdejšího amfiteátru na Resslu vedly běžce dvě trasy po desetikilometrovém a polovičním okruhu. Přihlásilo se okolo 180 startujících. Na obou tratích se soupeřilo podle věkových kategorií, speciální disciplínou byl canicross, závod běžců a jejich psích parťáků.

Nejrychlejšího času mezi muži na desetikilometrové trase dosáhl Oto Ottenschläger, který potřeboval na zdolání přesně 10,3 kilometrové trasy 39 minut a 46 vteřin. Daniela Cimermanová zvítězila celkově mezi ženami s časem 52 minut a 18 vteřin rovněž na desítce. Detailní výsledky závodu najdete zde.

"Závod slouží i k propagaci stezky GreenRunner, která vede na vrchu Ressl prakticky po vrstevnici. Závodníci dnes využívají jen část této trasy, jsou do ní zakomponovány i široké lesní cesty, kde se dá předbíhat, " vysvětlil Tomáš Brzek, vedoucí odboru školství, kultury a sportu Magistrátu města Mostu.

Foto

0506rc2

0506rc3

0506rc4

0506rc5

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru