Žádné komplikace jsem neměl, s očkováním jsem neváhal ani vteřinu, řekl hejtman Ústeckého kraje
Hejtman Jan Schiller při aplikaci druhé dávky vakcíny. Foto: Krajská zdravotní
Most

Ústecký kraj - Očkování proti nemoci covid-19 ve velkokapacitním centru v budově bývalého rektorátu Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem na Severní Terase – po více než měsíci provozu ¬– podstupuje denně až jeden tisíc registrovaných zájemců. Centrum se zde otevřelo po přesunu očkovacího týmu z pavilonu „I“ ústecké Masarykovy nemocnice v pondělí 3. května.

„S očkováním proti COVIDU-19 jsem neváhal ani vteřinu. Když na mne přišla řada, okamžitě jsem se zaregistroval. V současnosti mám za sebou již obě dávky. Po očkování jsem žádné komplikace neměl, není opravdu důvod se bát nebo věřit konspiračním teoriím, které se šíří po sociálních sítích. Od samého začátku říkám, že očkování je tou správnou cestou, jak s covidem-19 skončit, a své rozhodnutí jsem rozhodně nezměnil. Věřím, že stejný názor zastává většina lidí, a že se tak opravdu postupně vrátíme k normálnímu životu. Chci také poděkovat všem, kteří se na očkování v Ústeckém kraji podílí. Já jsem byl v našem očkovacím centru v prostorách Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a organizace je absolutně bezchybná. Stejně tak je tomu i v našich dalších místech, kde se očkuje, jsem pravidelně informován. Tak prosím vás, kteří ještě váháte, pomozte nám a na očkování vyrazte. Pokud se společnost neproočkuje, tak hrozí reálné obavy, že na podzim můžeme čekat zvýšenou míru nákazy. A to snad už nikdo nechceme,“ je přesvědčen hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller, který si nechal v pondělí 7. června aplikovat druhou dávku vakcíny.

„Očkujeme denně více než 1000 klientů, na toto číslo jsme se dostali dokonce i během právě skončeného víkendu. Očkování probíhá plynule a lidé si chválí, že nemusejí čekat. Kromě našich zaměstnanců nám ve velkokapacitním očkovacím centru pomáhají studenti, městští strážníci a dobrovolní hasiči,“ řekla Markéta Svobodová, hlavní sestra Krajské zdravotní – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem.

Množství očkovaných, u nichž vakcinace vyvolala nežádoucí reakci, je podle ní nepatrné. „Je to velice výjimečné, v řádu promile, což představuje asi jednoho až dva lidi denně. Proto se přijďte proti nemoci covid-19 očkovat a udělejte pro svou imunitu maximum,“ vyzývá hlavní sestra ústecké nemocnice.

Velkokapacitní očkovací centrum v Ústí nad Labem:

  • Budova Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem (bývalý rektorát)
  • Očkovací místo 1 – Menza, jídelna v 1. NP, budova UJEP
  • Očkovací místo 2 – Tělocvična, budova UJEP – vchod z parkoviště
  • Hoření 3083/13, 400 11 Ústí nad Labem
  • PROVOZNÍ DOBA: Po - Ne 8:00-18:00 hodin
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru