U mostecké Matyldy vyroste na podzim sedm tůní, budou domovem mnoha vodních živočichů
Foto zdroj: ŘSD
Most

Most - S výstavbou sedmi tůní počítá Ředitelství silnic a dálnic v Mostě u Matyldy na podzim letošního roku. Jedná se o drobné vodní nádrže, které v krajině zlepší vodní režim a jsou biotopem řady vodomilných živočichů.

Největší tůň bude mít 163 m2 a nejmenší 111 m2. "Investiční akci realizujeme jako kompenzační opatření stavby mimoúrovňové křižovatky v Třebušicích u Mostu, kterou jsme vloni dokončili. Výsadbu zeleně, kterou nešlo realizovat právě v prostoru této křižovatky, po dohodě s odborem životního prostředí mosteckého magistrátu, umístíme mezi rodinné domy u Benediktu a silnicí I/27. Tůně vybudujeme u Matyldy," vysvětluje ŘSD na svém webu.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru