VIDEO: Kousek od Mostu začínají opravovat rozpadlý zámeček, za dva roky ho nepoznáte
Poklepání na základní kámen před rekonstrukcí zámečku v Mirošovicích. Foto: Oldřich Hájek
Most

Hrobčice - Propadlá střecha, popraskané zdi, chybějící okna i dveře. Tak vypadá zámek v Mirošovicích u Hrobčic na Teplicku nyní. Za dva roky objekt zapsaný na seznamu kulturních památek nepoznáte. Právě začala jeho nákladná rekonstrukce poklepáním na symbolický základní kámen.

„Doufám, že za dva roky, až se tady sejdeme ještě při slavnostnější příležitosti, než je dnes, tak budeme mít nové prostory pro drobné podnikání, pro naše spolky a kulturní akce,“ přibližuje starostka Hrobčic Jana Syslová. Obnova zámku, který leží osm minut jízdy autem z Bíliny a čtvrthodinku z Mostu, přijde na 55 milionů korun.

https://www.youtube.com/watch?v=_1Lj34MJW5c

„Největší finanční tíže leží na Ministerstvu průmyslu a obchodu, které nám poskytlo dotaci z programu na brownfieldy, za což jsme nesmírně rádi. Zbývající část hradí obec Hrobčice z rozpočtu obce,“ dodává starostka. Jde o částku kolem 12 milionů korun. Nepůjde vysloveně o komunitní centrum. Hlavním záměrem je propojit neziskový sektor s podnikatelským a podpořit jejich vzájemnou spolupráci a inspiraci.

A zhruba rovněž dva roky bude trvat vybudování prakticky nového centra obce v nedalekých Hrobčicích, kde vznikne polyfunkční centrum s obecním úřadem.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru