Dvanáct odsouzených mohlo se svými dětmi strávit více času na zahradě věznice
Slzy radosti při setkáním se svými dětmi. Foto: VS ČR
Most

Bělušice - V prostorách okrasné zahrady Věznice Bělušice se ve spolupráci s Mezinárodním vězeňských společenstvím (dále MVS) uskutečnil Den s dítětem.

"Vztah s rodinami a zejména s dětmi je pro odsouzené z Věznice Bělušice velkým motivačním ukazatelem pro plnění svých povinností ve výkonu trestu odnětí svobody a po propuštění při nepáchání trestné činnosti," zahájil ředitel Věznice Bělušice Ondřej Kroupa Den s dítětem, který se uskutečnil díky Mezinárodnímu vězeňskému společenství (MVS) v prostorách okrasné zahrady tuto sobotu.

"Dvanácti vybraným odsouzeným splňujícím podmínky pro opuštění věznice bylo umožněno se setkat se svými dětmi nad rámec zákonných návštěv a v průběhu celého dne si s dětmi hrát, obejmout, povídat či zazpívat," přibližuje mluvčí věznice Danuše Vránová. Tyto aktivity ve vězních i přítomných rodinách vyvolaly velké emoce plné slz štěstí. Dobrovolníci od MVS pro děti a jejich tatínky připravili worshopy, hry, písničky i spoustu jídla a pití.

"Dárečky, fotky diplomy a barevná trička s připomínkou na tento den obdrželi všichni účastníci tohoto dne díky sponzorům MVS a Ministerstvu spravedlnosti, kteří tuto akci finančně zastřešovali," dodala mluvčí.

Na základě velkých pozitivních ohlasů na tento den se vedení obou institucí domluvila na opakovaní této akce v září.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru