Most spouští materiální sbírku pro Ukrajinu. Zřizuje sběrné místo v Centralu. Co, kdy a kam přesně přinést?
Ilustrační foto
Most

Most - Město Most zřizuje ve spolupráci s obchodním domem Central Most sběrné místo, kam mohou lidé nosit materiální pomoc ukrajinským rodinám, které utíkají před válkou ve své zemi. V Mostě bude možné potřebné věci nosit do sběrného místa v bývalé prodejně kuchyní ORESI, které najdete vpravo před vstupem do Centralu z 1. náměstí. Svůj provoz zahájí sběrné místo v úterý 1. března a otevřeno bude až do odvolání od pondělí do pátku, vždy od 9 do 17 hodin.

„Aktuálně pomůžeme otevřením sběrného místa, abychom shromáždili věci pro potřebné a zajistili jejich předání tam, kde je to zapotřebí. Jde o jeden z kroků, které činíme, jsme samozřejmě připraveni pomoci i dalšími způsoby. Děkuji všem za tu obrovskou vlnu solidarity,“ říká primátor města Mostu Jan Paparega.

„Jsem velmi rád, že jsme s vedením Města Most v úzkém kontaktu a že jsme se ve velmi krátkém čase domluvili na zorganizování této podpory pro Ukrajinu,“ řekl Martin Malý, ředitel marketingu a komunikace nákupního centra Central Most.

Město žádá všechny, kteří jsou ochotni pomoci, aby přispěli věcmi, které mohou být ve válkou zasažených oblastech k efektivní pomoci. Tato pomoc bude směřována zejména k ženám s dětmi či seniorům, kteří zde budou určitou dobu pobývat. Současně magistrát prosí, aby lidé nenosili materiál, který má omezenou trvanlivost nebo vyžaduje speciální podmínky pro skladování a transport.

Navigace ke sběrnému místu bude dobře značena, a to na hlavních vstupech i uvnitř pomocí infografiky.

„Rád bych jménem vlastníků nákupního centra, zaměstnanců a obchodních partnerů vyjádřil velkou podporu, úctu a respekt ukrajinskému lidu,“ dodal M. Malý.

Potřebná materiální pomoc:

  • zdravotnický materiál pro kompletaci traumasetů (hotové obvazy, obinadla, elastická obinadla, sterilní čtverce, cívkové náplasti, šátky trojcípé, termofólie /izotermické fólie, zaškrcovadla (min. šíře 6 cm), dlahy typu SAM, rukavice vyšetřovací nesterilní (zdravotnické)
  • hygienické potřeby (plenky, mycí potřeby, vložky, vlhčené ubrousky, dezinfekce rukou)
  • trvanlivé potraviny (rýže, těstoviny, instantní jídla, olej, konzervy, dětská výživa)
  • komunikační prostředky (nabité power banky, sim karty, mobilní telefony)

Vše o pomoci Ukrajině zde.

edeniky 1947

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru