Muž vykrádal kumbály bytů na mosteckých sídlištích. Nabral si věci za desítky tisíc
Ilustrační foto
Most

Most - Mostecký vyšetřovatel zahájil trestní stíhání 44letého muže ze spáchání trestných činů porušování domovní svobody a krádež vloupáním. Někdo vykrádá auta, jiný zase sklepy. Tento obviněný našel zalíbení, možná z důvodu snadnějšího přístupu, v bytových komorách ve společných prostorách domů.

Policisté se začali případem zabývat od prvního oznámení, které padlo těsně po vánocích loňského roku. Tehdy Mostečan po násilném vstupu na sídlišti Výsluní napakoval svoji tašku cizím pivem, limonádami, olejem a sirupem. Ve vedlejší ulici si přišel už na cennější věci.

Z další komory měl odnést průmyslový vysavač a elektrické nářadí.

"Vyšetřovatel klade stíhanému za vinu i další dvě lednové vloupačky, z nichž jednu uskutečnil na Liščím vrchu. To z kumbálu odnesl drogerii a další nářadí. Muž připravil majitele o věci za částku přesahující 30 tisíc korun. Kriminalisté objasnili čtyři vloupačky ve spolupráci s kolegy z obvodního oddělení Zahradní. Zajištěné důkazy ukázaly jasně prstem a nebylo pochyb, koho mají předvolat k výslechu. Od soudu může Mostečan odejít v případě uznání viny až s tříletým ubytováním ve vězení," uvedl mluvčí policistů Václav Krieger.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru