Ilustrační foto: CC0
Most

Chomutovsko – Křižovatka před Kláštercem nad Ohří, kde se na silnici I/13 napojuje silnice vedoucí z Kadaně, zatímco z protější strany se vjíždí do průmyslové zóny, projde zásadní proměnou. Ta má zajistit plynulejší provoz a hlavně zvýšit bezpečnost.

 

 

U Vernéřova na Chomutovsku na silnici I/13 plánujeme v červenci 2023 zahájit stavbu okružní křižovatky, která nahradí stávající průsečnou úrovňovou křižovatku. Přestavbou bude zajištěna větší bezpečnost a plynulost silničního provozu," uvedlo Ředitelství silnic a dálnic Ústeckého kraje.

 

Okružní křižovatka je navržena jako jednopruhová o vnějším průměru 46 m, se šířkou okružního pásu 4,8 m. Povrch vozovky je asfaltový, povrch prstence je betonový lemovaný na styku s vozovkou přejízdným kamenným obrubníkem a na rozhraní se zelení kamenným silničním obrubníkem. Středový ostrov bude tvořen zeminou, která bude oseta travním semenem. „Výška zemního tělesa uprostřed ostrova bude 1,5 m, tak aby bylo zamezeno průhledu přes okružní křižovatku," popsalo ŘSD další bezpečnostní prvek. Řidiči tak již z dálky křižovatku zaregistrují.

Betonové zpevnění středového prstence je přizpůsobeno průjezdu nákladních souprav a nadrozměrnému nákladu ve směru Klášterec nad Ohří – Kadaň a průjezdu nadrozměrnému nákladu v přímém směru Klášterec nad Ohří – Chomutov. 

Zhotovitel stavby za 8,687 mil. korun bez DPH je společnost STRABAG a.s. „Zprovoznění stavby plánujeme v říjnu tohoto roku," dodalo na závěr ŘSD Ústeckého kraje.

Vervéřov křižovatka

Plánek: ŘSD Ústeckého kraje

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru