Dvacet minut a spadla klec. Muž potřeboval peníze a oháněl se plynovou pistolí
ILUSTRAČNÍ FOTO: E-DENÍKY.CZ
Most

Most – Akční začátek Mezinárodního dne dětí měli mostečtí policisté. Podařilo se jim zadržet podezřelého velmi krátce po přepadení večerky.

V ranních hodinách vstoupil 25letý muž do prodejny s potravinami, která je poblíž centra okresního města. „Zprvu požadoval po obsluze odkoupení jakéhosi dárkového poukazu jisté společnosti. Zřejmě potřeboval peníze. S touto žádostí zákazník ovšem neuspěl," uvedl policejní mluvčí Václav Krieger.

Podle policistů se rozhodl vyřešit touhu po penězích jinou, nelegální cestou. Atmosféra v obchodě zhoustla, protože Mostečan měl vytáhnout plynovou pistoli, kterou držel v ruce, naštěstí s ní nikoho neohrožoval. Po prodavačce při neomalených pohybech požadoval, aby mu vydala obsah pokladny. Ta i tento požadavek rovněž odmítla. Muž si povšiml přítomnosti další osoby v prodejně, proto všeho zanechal a s prázdnými kapsami vzal pro jistotu do zaječích. Naštěstí nebyl nikdo zraněn.

K místu se ihned sjely policejní vozy. Uniformovaní muži podle popisu pátrali po osobě. Po dvaceti minutách spadla klec a policisté hlídkové služby zadrželi podezřelého v jiné nedaleké provozovně. Muž se musel usadit na zadní sedadlo služebního vozu a svézt se do cely. „Kriminalisté zahájili trestní stíhání 25letého Mostečana ze spáchání zločinu loupeže. Vyšetřovatel podal návrh na vzetí obviněného do vazby, který okresní soud akceptoval. Bude-li stíhaný uznán vinným, hrozí mu až desetileté vězení," doplnil mluvčí Krieger.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru