K jezeru Most bude jezdit dvoupatrový autobus. Cílem je zvát na Olympijský festival 2024
Představení jednoho ze dvou mosteckých dvoupatrových autobusů v Praze. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most, Praha - Už za rok, přesně 25. července 2024, otevře svou bránu Olympijský festival u jezera Most. Na jediné místo v České republice se koncentruje sportovní, ale i fanouškovská energie celé země. Právě zde vyroste největší fanzóna pro sledování olympijských her v Paříži, kam olympionici po svém návratu zamíří.

Na atmosféru Olympijského festivalu vzpomíná i nový ambasador akce Ondřej Synek: „Po návratu z her v Riu jsme měli velkolepé přivítání na festivalu v Lipně a byl to pro mě jeden z největších životních zážitků, za což bych chtěl zpětně všech fanouškům poděkovat a věřím, že se nám podaří stejnou atmosféru připravit i u jezera Most,” popisuje své zkušenosti trojnásobný olympijský medailista ve veslování.

Nově je i tváří dvoupatrového autobusu, který bude od srpna vozit návštěvníky přímo k jezeru Most. Podle primátora města Marka Hrvola měli ke koupi vozidla hned několik důvodů: „Autobus jsme pořídili kvůli posílení dopravy města Most i pro zatraktivnění MHD u nás. Věříme, že jezero Most objeví i díky Olympijskému festivalu řada lidí z České republiky.”

https://www.youtube.com/watch?v=xMS_dTqGTmM

Jezero s druhou nejčistší vodou u nás vzniklo jako výsledek rekultivace hnědouhelného dolu a bylo pojmenováno na památku zbouraného města, které muselo ustoupit těžbě uhlí. „Rozhodli jsme se, že Olympijský festival by měl mít ještě hlubší myšlenku. Chceme lidem ukázat nové místo, které neznají a které je zajímavé i z principu trvalé udržitelnosti, z hlediska ochrany životního prostředí, rekultivované a krásné. Už teď nabízí skvělé podmínky pro sportování,” říká Jiří Kejval, předseda Českého olympijského výboru a dodává:” Je to pro nás důležité i z pohledu zdatnosti dětí. V Ústeckém kraji patří statistiky k nejhorším, o to větší důvod uspořádat festival právě tady.”

Po dobu trvání Olympijských her festival nabídne téměř padesát sportů k vyzkoušení pod vedením trenérů a olympioniků. Každý partner akce se spojí s jedním sportem, který podporuje. Město Most mělo jasnou volbu v házené, Ústecký kraj si vybral pro tuto oblast typický sport. „Veslování má v našem kraji, a také u jezera Most, silnou základnu. Je skvělé, že s tímto sportem mohou začít děti i v pozdějším věku a dostat se třeba na olympiádu. Věříme, že si léto u jezera Most užijí lidé nejen z našeho kraje letos i příští rok,” říká hejtman kaje Jan Schiller.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru