VIDEO: Policisté se zaměřili na předjíždění kamionů. S usvědčováním jim pomáhá dron
Foto: PČR
Most

Ústecký kraj – V úterý 22. srpna se uskutečnila na dálnici D8 v obou směrech mezi sjezdem 29 na Roudnici nad Labem a sjezdem 45 na Litoměřice rozsáhlá dopravně bezpečnostní akce s názvem „Předjíždění“.


Akce byla prioritně zaměřena na předjíždění vozidel kamionové dopravy v situacích, kdy pro předjetí nemají dostatečnou rychlost a omezují v jízdě ostatní rychleji jedoucí vozidla. Dále se policisté zaměřili i na kontrolu dodržování ostatních pravidel silničního provozu jako maximální povolená rychlost, zákaz požívání alkoholu nebo jiných návykových látek, připoutání bezpečnostními pásy nebo užití technicky způsobilých vozidel.

Oproti podobným dopravně bezpečnostním akcím byla tato výjimečná v tom, že při ní byl ke zjišťování a monitorování přestupkového chování řidičů využit policejní bezpilotní letoun se záznamovým zařízením tedy dron, který veškeré protiprávní jednání mapoval ze vzduchu pod vedením zkušeného dopravního policisty Krajského ředitelství policie Středočeského kraje," uvedla policejní mluvčí Martina Turzová.

 

policejní kontrola dronem 3

 

Při akci byly nasazeny na dvě desítky dopravních policistů odboru služby dopravní policie a bylo zjištěno několik případů výše uvedeného přestupkového jednání.

Využití bezpilotních leteckých prostředků v rámci dopravně bezpečnostních a preventivních akcí je velmi efektivní. Drony tak budou i v budoucnu na podobných akcích hojně využívány. Jak včerejší akce vypadalo, můžete zhlédnout ve videu

 

policejní kontrola dronem 2

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru