Na závěr prázdnin si v děčínské zoo děti hrály na farmáře. Jaké další akce návštěvníky čekají?
Foto: Zoo Děčín
Most

Děčín - Předposlední prázdninový víkend patřil v děčínské zoologické zahradě dětem a veselé akci, která byla symbolickým rozloučením s létem.

"Prázdniny utekly jako voda a děti již brzy čeká návrat ke školním povinnostem. My v zoo se jim snažíme tento přechod každoročně zpříjemnit nějakou prima akcí a letos padl los na Farmářskou zoo, která děti seznámí s nejrůznějšími činnostmi z farmy," uvedla mluvčí zoo Alena Houšková. Děti čekalo hned 11 soutěžních stanovišť, na kterých plnily úkoly. Vyzkoušely si například dojení krávy, šlapání zelí, sbírání brambor, pletení housek, moštování, práci v sadu, vybírání vajíček z kurníku nebo likvidaci škůdců. Kdo splnil všechny úkoly, na toho v cíli čekala odměna. Sobotní den v zoo si užilo více než 6 stovek návštěvníků.

Další akcí, kterou bude Zoo Děčín v nejbližší době pořádat, je tzv. Den adoptivních rodičů (9. září). Jde o poděkování všem, kdo podporují chov zvířat v zoo finančním příspěvkem i dalším mecenášům. Na celý měsíc září zoo navíc přichystala i slevovou akci na výukově-zážitkový program s názvem Ptačí podzim. Vhodný je pro předškoláky a 1. stupeň základní školy a vyjde na polovinu běžného vstupného do ZooŠkoly, tedy na 50 korun. Poslední zářiovou zajímavostí bude tzv. Noc pro netopýry, která je v plánu 22. září od 18 hodin. Půjde o procházku po zoo s identifikací druhů, doplněná o přednášku a promítání. Noc pro netopýry je zdarma, platí se pouze běžné vstupné do zoo a sraz účastníků je před budovou ZooŠkoly.

FOTO

2708zoo

2708zoo1

2708zoo2

2708zoo3

Foto: Zoo Děčín

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru