VIDEO: Mostecká nemocnice má nový přístroj, který usnadní dětem vyšetření magnetickou rezonancí
Nový přístroj usnadní dětem zvládnout vyšetření magnetickou rezonancí.
Most

Most – Mostecká nemocnice v těchto dnech navyšuje kapacitu vyšetření u dětí, které potřebují magnetickou rezonanci v celkové anestezii. Umožňuje jí to zcela nový anesteziologický přístroj k magnetické rezonanci, který je vybavený nezbytnou příslušnou technikou.


Lékaři v mostecké nemocnici magnetickou rezonanci u dětí v celkové anestezii již provádí. Začali s tím v loňském září. Nová technika ale zajistí, že lze na pracovišti touto zobrazovací metodou vyšetřit více pacientů. „Rozšíření kapacity vyšetření na magnetické rezonanci za použití anestezie je jedním z dalších kroků rozšíření služeb obyvatelům zdejšího regionu, které jim naše nemocnice nabízí. Rodiče tak nemusí se svými dětmi za vyšetřením složitě cestovat mimo region,“ říká Pavel Markalous, ředitel Nemocnice Most, o.z., která spadá pod Krajskou zdravotní, a.s.

Na jeho slova navazuje primář tamějšího anesteziologicko-resuscitačního oddělení MUDr. Miroslav Peleška, který doplňuje: „Jsme nyní vybaveni moderní technikou a tím pádem můžeme poskytovat péči věkovým kategoriím v celém rozsahu váhového spektra. Začínáme tedy plný provoz, což znamená, že se bude jednat o čtyři dny v měsíci. Jsme schopní vyšetřit v tom daném dni pět dětských pacientů v plné anestezii plus další pacienty, kteří například z důvodu klaustrofobie nebo jiných, diagnostikovaných obtížích, anestezii k magnetické rezonanci potřebují.“

Anestezii případně sedaci budou zajišťovat erudovaní lékaři anesteziologicko-resuscitačního oddělení mostecké nemocnice. Jedná se o lékaře, kteří mají náležitou praxi v oboru. Délka samotného vyšetření se pohybuje mezi 20 a 25 minutami.

Podívejte se na VIDEO, které vám celé vyšetření názorně přiblíží.


Nový anesteziologický přístroj v mosteck e nemocnici 2

Anestezii budou provádět erudovaní a zkušení odborníci. Foto: Krajská zdravotní, a. s.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru