Foto: Policie ČR
Most

Most – Během čtvrtečního odpoledne se již popáté sešli policisté a městští strážníci v mosteckých Stovkách. Rozděleni do smíšených hlídek opět kontrolovali jak veřejné prostranství, tak jednotlivé prostory domů. Hlavním úkolem je zvýšení bezpečnosti a dodržování veřejného pořádku v dané lokalitě.

„Policisté se s městskými strážníky zaměřili také na pátrání po osobách, které jsou potřeba k procesním úkonům orgánů Policie ČR nebo na byty obývané cizími státními příslušníky bez potřebných dokumentů. To, že tyto opatření sklízí ovoce, včerejší akce ukázala," uvedl policejní mluvčí Václav Krieger.

Mostečtí policisté prověřují aktuálně ve Stovkách případ série vloupání do sklepů, ze kterých zmizelo mnoho věcí včetně jízdních kol. Jedna z hlídek si povšimla poškozené kovové mříže, za kterou je vstup do suterénu. Tam strážci zákona narazili na muže, který v daném domě rozhodně nebydlel. „Návštěvník prý v cizí sklepní kóji hledal svoji ukradenou bundu," podotkl mluvčí. Svezení na stanici měl tak zajištěné služebním vozidlem. To, jestli má nějaký podíl na vloupačkách a krádežích v lokalitě, policisté aktuálně prověřují. Mostečan se ale návštěvou cizího sklepa mohl dopustit i přečinu porušování domovní svobody.

 

 

Foto: PČR

 

Mimo zjištění této trestné činnosti smíšené hlídky vypátraly i dvě hledané osoby, z nichž jedna je taktéž podezřelá z nezákonného jednání. Byly zjištěny a vyřešeny dva přestupky, a to proti veřejnému pořádku a proti silničnímu provozu. V rámci naplánovaného opatření společné hlídky zkontrolovaly celkem 148 osob.

 

Foto: Policie ČR

 

Kromě menších každodenních opatření, která společně realizují obě bezpečnostní složky, budou i nadále realizovány další velké společné akce s obdobným zaměřením, jako tomu bylo uplynulý čtvrtek odpoledne.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru