Foto: ČD
Most

Ústecký kraj – Modernizace železniční tratě v německém úseku Schöna – Bad Schandau ovlivní ve dnech od 17. do 27. října 2023 provoz mezistátních dálkových vlaků mezi Prahou, Drážďany, Berlínem a Hamburkem. Během výluky budou všechny dálkové vlaky EuroCity a railjet nahrazené mezi Ústím nad Labem a Drážďany autobusy. V úseku z Drážďan do Berlína a dále na sever Německa využijí cestující náhradní vlaky IC. Výluka omezí také přeshraniční regionální spoje v úseku z Děčína do Bad Schandau.

Vlaky EC Berliner pojedou během výluky v úseku Praha – Děčín a zpět. Přestup do spojů náhradní autobusové dopravy bude zajištěn ve stanici v Ústí nad Labem hl.n. Spoje náhradní autobusové dopravy nebudou obsluhovat stanice Děčín a Bad Schandau. Vlak EC 172 Hungaria bude v souvislosti se souběžnou výlukou mezi Břeclaví a Kúty zajištěn v období od 17. do 25. října v úseku Břeclav – Děčín (jako vlak EC 10172), v opačném směru pojede vlak EC 173 v době od 18. do 25. října v úseku Děčín – Břeclav (jako EC 10173). Od 26. října budou tyto spoje znovu prodloužené až do Budapešti. Při cestě do / z Německa bude i u těchto vlaků potřeba využít mezi Ústím nad Labem a Drážďany náhradní autobusovou dopravu.


Noční spoj EC 458 Canopus Praha – Lipsko – Curych pojede v noci 14. / 15. října až 26. / 27. října jen v úseku Praha – Děčín a v úseku Děčín – Curych bude vlak zrušen včetně přepravy lehátkových a lůžkových vozů. Obdobně je tomu i v opačném směru, kde spoj EC 459 Canopus v období 15. / 16. října až 27. / 28. října pojede jen v úseku Děčín hl.n. – Praha hl.n.


Cestující, kteří pojedou z Děčína do Německa nebo naopak, mohou využít v úseku Děčín hl.n. – Ústí n. L. hl.n. a zpět vnitrostátní vlaky bez doplatku jízdného za cestu oklikou.


První den výluky, tj. 17. října, budou tato opatření platit pro vlaky EC 378, IC 10172, EC 170, EC 458 a railjet 256. Poslední den výluky, tedy 27. října, bude náhradní doprava mezi Ústím nad Labem a Drážďany zajištěna u vlaků railjet 257, EC 458, 171 a 173. Během ostatních dnů, na které je výluka plánována, bude náhradní autobusová doprava v přeshraničním úseku zajištěna u všech dálkových vlaků.


Podrobnosti k dálkové dopravě jsou ve výlukovém jízdním řádu zde.


Výlukový jízdní řád pro vlaky regionální dopravy


Stavební práce na německém území omezí také regionální vlaky linek U28 a RE20. Na trati 083 Děčín – Bad Schandau – Dolní Poustevna – Rumburk bude od 17. října od 20:30 hod. nepřetržitě do 27. října do 01:00 hod. platit výlukový jízdní řád.


Spoje linky U28 (Děčín – Bad Schandau – Rumburk a zpět) budou v úseku Děčín – Bad Schandau a zpět nahrazené autobusy. V úseku Děčín hl.n. – Dolní Žleb bude vlaková doprava zachována a spoje v tomto úseku pojedou v upravených časech podle výlukového jízdního řádu.


Turistické spoje linky RE20, které jezdí z Ústí nad Labem do Drážďan a zpět (Os 5274 / 5274 Letní kometa) a také z Drážďan do Litoměřic a zpět (Os 5279 / 5278), v sobotu a neděli 21. a 22. října zajištěné nebudou.
Podrobnosti k regionální dopravě jsou ve výlukovém jízdním řádu, který je k dispozici na těchto stránkách.

„Cestujícím se za komplikace v souvislosti se stavebními pracemi na trati omlouváme!" uvedl Petr Pošta z tiskového oddělení ČD, a.s.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru