Ilustrační foto: CC0
Most

Lounsko - Podvodníka, který nabízel zboží, které však kupujícím nedodal, obvinili z podvodu lounští kriminalisté. Muž ve věku 34 let trvale bydlící v okrese Mladá Boleslav nabídl nejprve na inzertním portálu notebook.

„O koupi projevil zájem muž, který po dohodě s prodávajícím poslal na jím určený účet zálohu 11 tisíc korun, s tím, že do 7 dnů mu bude notebook doručen. Kupující však čekal marně, notebook mu nepřišel, a když požadoval vrácení peněz, podvodník přestal komunikovat," popsala první případ policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

Podobným způsobem byla podvedena i žena z Lounska, která si přes inzerát od stejného prodejce chtěla koupit iPad s klávesnicí. Po té chtěl podvodník zaslat celou částku ve výši 27 tisíc korun, s tím, že ji přijde zboží do 14 dnů. I v tomto případě byl scénář stejný, iPad nepřišel a po urgencích jí byly vráceny pouze 2 tisíce korun. Poté komunikace přestala," uvedla k dalšímu případu mluvčí.

Šetřením a přijatými opatřeními se podařilo podvodníka vypátrat a převzal z rukou kriminalistů usnesení o sdělení obvinění z přečinu podvod.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru